Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

1 maart 2020 door Pam Wijnkamp

Apps voor zwangere vrouwen en jonge moeders

In samenwerking met United Consumers

Onze smartphone is overal handig voor, denk aan: appen, bellen en internetten. Ook het gebruiken van handige apps hoort daarbij. Zo kun je apps downloaden om je gezondheid te verbeteren, zijn er talloze games in de App of Play Store én kun je zelfs apps downloaden voor belangrijke fasen – zoals een zwangerschap of geboorte - in jouw leven.

7 onmisbare apps voor iedere zwangere vrouw en jonge moeder

Verwacht je binnenkort een kindje of ben je pas moeder geworden? Gefeliciteerd! Je zit op een roze wolk en kunt natuurlijk alleen maar denken aan je (toekomstige) kindje. Toch is het ook een spannende periode en komt er veel nieuws op je af. Wanneer je zwanger bent of pas moeder bent geworden, mogen de volgende apps niet ontbreken op jouw smartphone!

1. Zwangerschapsmeter

In de Zwangerschapsmeter app krijg je wekelijks informatie en tips gedurende je zwangerschap. Zo tel je samen af naar de uitgerekende datum. Houd bijvoorbeeld een dagboek bij en upload foto’s van de voortgang van jouw zwangerschap. Daarnaast kun je de voortgang van jouw zwangerschap delen met anderen. Hoe leuk is dat?! Je houdt daarnaast je gewicht, buikomvang en je ingevulde gevoelens gemakkelijk bij in jouw persoonlijke dagboek.

De Zwangerschapsmeter app is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.

2. ZwangerHap

Gedurende je zwangerschap weet je dat je bepaalde voedingsmiddelen beter niet kunt eten voor de groei van je kindje, zoals rauwe vis of rauw vlees. Maar, wat kun je nog meer beter niet eten? En wat kun je juist wél eten? Daar heeft de ZwangerHap app van het Voedingscentrum een antwoord op! In deze app zoek je gemakkelijk op of je een product beter wel of beter niet kunt eten. En kun je iets niet eten? Dan stelt de app een ander product aan je voor. Een onmisbare app voor iedere zwangere vrouw!

De ZwangerHap app is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.

3. Prénatal app

De Prénatal app is zowel voor zwangere vrouwen, als voor jonge moeders, een ideale app. Vul jouw uitgerekende datum in en tel samen met de app af naar het grote moment! Je kunt daarnaast een uitzetlijst maken van spullen die je nodig hebt voor de komst van je kindje. Bovendien houdt de app je op de hoogte van alle Prénatal acties bij jou in de buurt. Met de app kun je ook de groei van je pasgeboren kindje bijhouden in de babykalender. Je hebt van deze veelzijdige app gegarandeerd plezier!

De Prénatal app is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.

4. MyMedela Borstvoeding App

Met de MyMedela Borstvoeding app heb je in principe jouw eigen persoonlijke borstvoedingsdeskundige binnen handbereik. Deze app is speciaal gemaakt om jonge moeders te helpen bij borstkolven en het geven van borstvoeding. In de app vind je gepersonaliseerde informatie, wordt je activiteit gemeten, krijg je tips en kun je een checklist bijhouden.

De MyMedela Borstvoeding app is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.

5. Babyfoon 3G

Je wil je pasgeboren kindje natuurlijk de hele dag bekijken, maar ook tijdens het slapen wil je in de gaten houden of alles goed gaat. Met de Babyfoon 3G app kun je de babyfoon koppelen met je smartphone, tablet of computer. De app registreert elk geluid en je kunt opnamen live streamen vanaf je smartphone. Een perfecte app voor iedere jonge moeder!

De Babyfoon 3G app is verkrijgbaar in de Google Play Store voor €4,99 en in de App Store voor €4,49.

6. Oei, ik groei!

De “Oei, ik groei!” app is dé app voor iedere jonge moeder. Je kindje groeit natuurlijk elke week een beetje meer. Met deze app houd je de mentale ontwikkeling van je baby bij in de persoonlijke agenda. Welke groeisprongen maakt je kindje en wat zijn de moeilijke fasen waarin jouw baby zich bevindt? Met deze app houd je alles bij en leer je hoe je de ontwikkeling van je kindje kunt stimuleren. Daarnaast kun je met de app terugblikken op alle bijzondere momenten die je kindje heeft meegemaakt! De Oei, ik groei!

App is verkrijgbaar voor € 4,49 in de Google Play Store en de App Store.

7. Totsie

De Totsie app is voor zowel zwangere vrouwen, als jonge moeders, een enorm leuke app! Met Totsie tover je alle foto’s van je kindje of je zwangerschap om tot een bijzonder plaatje. Voeg bijvoorbeeld stickers en een eigen tekst toe of maak collages van je zwangerschap en/of de groei van je baby. Sla de creatie op jouw eigen telefoon op en deel deze mooie momenten met familie en vrienden. Een leuke app waarmee je jouw creativiteit helemaal kunt laten gaan!

De Baby Story app is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.