Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

21 maart 2019

Boekenweek WINACTIE!

Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

De Boekenweek is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement van tien dagen in maart ter promotie van het Nederlandstalige boek. Van 23 t/m 31 maart worden er in het hele land activiteiten georganiseerd, in de bibliotheek en boekwinkels. Ook op veel scholen wordt er aandacht geschonken aan de boekenweek. 

De moeder, de vrouw

Het thema van de boekenweek is dit jaar De moeder, de vrouw. De boekenweek wil met dit thema de kracht van de vrouw benadrukken: de sterke vrouw aan het roer. Door middel van diverse literatuur staat enerzijds het vrouw-zijn en anderzijds het moederschap centraal. Dit kan zowel vanuit het perspectief van een kind of de moeder zelf.

5x Winnen: Ik, moeder - een literaire ode aan het moederschap

Annemarie de Gee en Eva Kelder zagen hun schrijvende leven veranderen door de komst van een kind. De transformatie die het moederschap in denken, doen en leven teweeg kan brengen werd volgens hen niet altijd goed weerspiegeld in literatuur. Zij wilden een beeld scheppen waarin de moeder géén plat personage is maar juist geschakeerd, zodat we ons in haar herkennen. De moeder als hoofdrolspeler, de moeder als mens. Dus stelden zij de verhalenbundel Ik, moeder samen. Dertien auteurs schreven een krachtig mozaïek van het moederschap. Soms rauw, soms vertwijfeld, soms melancholisch. Maar altijd echt. In Ik, moeder wordt het moederschap ter discussie gesteld én gevierd.

Weggeefactie!

In samenwerking met Uitgeverij Meulenhoff mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven! De winactie is inmiddels gesloten.

 

Lees ook: