18 september 2011

Brikki - Kinderen voor Kinderen in stripvorm

Een pareltje! Ben je uitgekeken op Nijntje en Musti, kijk dan eens naar Brikki, en laat je kind zelf een verhaaltje bedenken. Leuk!

Brikki is een leeuwtje dat simpele avonturen beleeft, in de vorm van een plaatje met een 3-regelig verhaaltje. Kinderen kunnen zelf de ideeën aanleveren, waarna Ingmar de Lange, die tekent voor zijn plezier, ze uitwerkt.

De eerste avonturen van Brikki zijn bedacht door de 4-jarige Karsten. (Brikki moet naar school... Brikki is een werkman... Brikki maakt een gaatje in de muur...) Ingmar de Lange is zijn oom, die ontdekt heeft dat kinderen het geweldig vinden om een idee te bedenken, dat uitgewerkt wordt tot een plaatje met een verhaaltje.

Maar niet alleen Karsten verzint Brikki's. Andere kinderen vinden Brikki ook heel leuk. Ze bedenken enthousiast nieuwe Brikki-avonturen, of ze nu 4 of 10 zijn.

Iedereen kan Brikki's verzinnen. Brikki is eigenlijk 'Kinderen voor Kinderen' in stripvorm. Zo heeft Brikki in een korte tijd al meer dan 40 avonturen beleefd. Je kunt ze zien in de Galerij.

Brikki is bedoeld voor internet, en om er gratis plezier aan te beleven. Misschien dat er ooit een boekje van wordt gemaakt, maar dat is niet de opzet. Wel zijn er plannen voor een of meer apps. In eerste instantie een app met de verhaaltjes, en daarna een app met mogelijkheden om zelf Brikki's te tekenen. Dat laatste kan trouwens nu al, met de Doe-het-zelf Brikki.

Zelf een idee inzenden

Kinderen van Ouders Online-lezers kunnen ideeën inzenden (stukje tekst) of een tekening maken, of allebei. De leukste ideeën en de mooiste tekeningen worden door Ingmar uitgewerkt tot een plaatje met een verhaaltje. Inzenden is mogelijk tot en met vrijdag 30 september.

Wat zijn 'de leukste ideeën'?

  • via Facebook kan er gestemd worden. Familieleden en bekenden mogen ook mee-stemmen! De top-3 van ideeën met de meeste stemmen wordt uitgewerkt;
  • daarnaast kiezen Ingmar en zijn neefje Karsten zelf nog 2 ideeën;
  • in totaal worden er dus 5 ideeën uitgewerkt. (Of meer, want het zou zonde zijn als er briljante ideeën blijven liggen.)

Je kunt op twee manieren inzenden:

  • voor ideeën in de vorm van een stukje tekst, kun je de ideeënbus (Facebook-kadertje) op de Ouders Online-pagina van de Brikki-site gebruiken;
  • ideeën met een tekening (als attachment) kun je per e-mail zenden naar [email protected].

Tip: noem de naam van uw kind in de bestandsnaam van de tekening. Dan kan Ingmar de inzendingen makkelijker administreren.

Meer informatie: Brikki.nl