Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

1 oktober 2018

Creatief speelgoed voor kleintjes vanaf 12 maanden

Kleine kinderen zijn gek op kliederen. Maar helaas is er maar weinig creatief speelgoed te vinden voor kinderen onder de 3 jaar. We delen daarom graag een paar leuke, creatieve producten voor kinderen vanaf 12 maanden.

Een baby of dreumes kan veel leren van spelen met verf of kleuren. Het is goed voor de fijne motoriek en het ontwikkelen van de fantasiewereld. Gelukkig is er nu ook creatief speelgoed voor kinderen van 1 tot 3 jaar. SES Creative heeft een speelgoedlijn op de markt gebracht speciaal voor de allerkleinsten. We hebben drie producten uitvoerig getest.

Vingerverf

 • SES Creative heeft een hele nieuwe wending gegeven aan vingerverf! Ze hebben een vingerverf ontwikkeld die veel dikker is dan de ‘gewone’ vingerverf. Een dreumes of peuter kan nog wat onhandig zijn, dus een potje verf is zo omver gegooid. Deze speciale vingerverf heeft zo’n dikke substantie dat de verf niet zo gauw uit het potje lekt. Onze kleine testpersoon vond het omgooien van de potjes misschien nog wel leuker dan het verven, maar tot onze verbazing bleef een grote kliederboel uit!

  Uitwasbaar en hypoallergeen

  Daarnaast is de verf super makkelijk van handjes en uit kleding te wassen (we hebben het getest!), én is het volledig hypoallergeen en glutenvrij. De vingerverf is geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar, en komt in een verpakking met 4 vrolijke kleuren.

Stempelen

 • Een product dat net een stapje verder gaat, is de vingerverf met stempels. Dit nieuwe creatieve speelgoed is speciaal ontwikkeld voor de kleine dreumes of peuter die interesse heeft in verschillende vormen.

  Vormen en Kleuren

  De set komt met verschillende vormen stempels, stempelvellen en 3 potjes gekleurde vingerverf. Kindjes kunnen zo proberen de juiste vorm op het stempelvel te zetten, of hun fantasie de vrije loop laten en een eigen kunstwerk creëren met verschillende vormen en kleuren.

Kleurplaat

 • Het laatste product dat ze ontwikkeld hebben, is ook echt een schot in de roos. Peuters zijn gek op tekenen en kleuren, maar zijn nog niet goed in staat om een kleurplaat binnen de lijntjes in te kleuren. Daar is nu iets op bedacht!

  Binnen de lijntjes

  Speciale kleurplaten waarbij de achtergrond en lijnen al zijn ingevuld op glad papier, waardoor kleurpotlood hier niet aan hecht. Alleen de witte vlakken zijn in te kleuren, waardoor jouw dreumes of peuter altijd binnen de lijntjes kleurt! Voor de echte kleintjes is dit nog iets te ingewikkeld, maar voor kids vanaf een jaar of 2 is het echt een leuke tip. Het pakket komt ook met een mooie set extra brede kleurpotloden, waardoor kleine kinderen ze beter vast kunnen houden. Super leuk concept!

Je vindt nog meer leuke producten hier!