Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

20 januari 1999 door Justine Pardoen

Geregel om op schoolplein te staan

Van januari 1999 tot april 2001 verzorgde Ouders Online elke woensdag een halve pagina over 'opvoeding' in het dagblad Trouw, geïnspireerd op datgene wat er die week bij Ouders Online was voorgevallen. Het onderstaande artikel maakt deel uit van die serie.

Een ouder vraagt: "Ik zou graag blijven werken, maar ook zelf 's middags de kinderen van school halen. Hoe doen andere ouders dat?"

Een antwoord: "Wij lossen het als volgt op. Wij werken bij hetzelfde bedrijf. Ik werk drie dagen per week van negen tot vijf. Mijn man werkt fulltime. Op de dagen dat ik werk, werkt hij van zeven tot drie en haalt de kinderen op. De andere twee dagen doe ik het dus. Op de dagen dat ik wel werk, werkt mijn man van negen tot zeven. Mijn man gaat dan 's morgens vroeg naar zijn werk en ik breng de kinderen naar de oppas en school. Hij neemt de scooter, en ik de auto om de kinderen te vervoeren. Op het werk wisselen we van vervoermiddel. Hij gaat dan om drie uur 's middags weg met de auto om de jongste op te halen en om op tijd thuis te zijn als de oudste uit school komt. Ik ga om vijf uur met de scooter naar huis.

Toen mijn man op een andere locatie werkte, wisselden we bij de oppas van vervoer. Hij ging met de scooter naar de oppas, liet daar de scooter staan en ging met het openbaar vervoer naar zijn werk. Ik kwam later met de auto en het kind, liet de auto bij de oppas staan, en ging op de scooter verder. Om drie uur kwam hij weer bij de oppas, waar de auto dan weer klaar stond. Je ziet, met een hoop geregel kom je er wel."