Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

Goede schoenen voor je kind

Kinderen groeien vaak binnen de kortste keren uit hun schoenen. Dan ben je al snel geneigd om schoenen 'op de groei' te kopen, dus groter dan nodig is. Dat is begrijpelijk maar niet verstandig. Goed passende schoenen zijn nodig om een goed looppatroon en een goede houding aan te leren.

Waar moet je op letten?

Voor kinderen die nog niet lopen, of nét beginnen met lopen, kun je kiezen voor ruime, soepele schoentjes. Of noppensokken voor binnen. Zo kunnen ze zich comfortabel bewegen. Zodra ze écht gaan lopen, wordt het belangrijk dat de schoen goed aansluit bij de hiel, en dat er een hoge wreefsluiting is, zodat ze stevig blijven staan. Hierdoor kunnen ze de juiste looppatronen en houding ontwikkelen. Daarnaast moet je letten op de breedte van de schoen, en is het belangrijk dat er ongeveer 1 centimeter ruimte over is voor de groei van de voet.

Wat zijn goede kinderschoenen?

Vanwege het grote aanbod aan kinderschoenen kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Een aantal merken heeft echter al jarenlange ervaring met het produceren van kinderschoenen van goede kwaliteit. Eén van die merken is Hush Puppies, dat al sinds 1958 schoenen maakt. De meeste schoenen zijn gemaakt van suède en hebben lichtgewicht zolen, wat ervoor zorgt dat kinderen comfortabel kunnen lopen. Een andere optie is schoenen van het merk Geox, die een functionele en 'ademende' buitenzool hebben. Maar het kan ook anders.

Goede kinderschoenen merken

Zolang de kinderschoenen die je koopt voldoen aan de genoemde eisen in dit artikel, dan zit je goed. Wil je toch snel goede kinderschoenen vinden, kies dan voor de onderstaande merken:

  • Shoesme: Shoesme is een Nederlands merk die zich gespecialiseerd heeft in kinderschoenen. Voor elke leeftijd maken zij gepaste schoentjes die aansluiten op de ontwikkeling.
  • Piedro: Piedro ontwikkelt schoenen die qua pasvorm optimaal aansluiten op de voeten van jouw kind. Zij werken niet alleen met lengtematen, maar ook met breedtematen.
  • Twins & Trackstyle: ook dit merk biedt schoenen aan die variëren in breedtematen zodat ze geschikt zijn voor kinderen met brede en smalle voeten.
  • Scapino schoenen met Dr. Visser keurmerk: Scapino heeft speciale kinderschoenen ontwikkeld die zijn voorzien van het Dr. Visser keurmerk. Dr. Visser is een orthopedisch chirurg die Scapino adviseert in het maken van kinderschoenen die de ontwikkeling van de voetjes bevorderen en optimaal draagcomfort bieden. Nog een voordeel: de schoenen hebben een leuk prijsje!

Dr. Visser Keurmerk

Goede kinderschoenen hoeven beslist niet duur te zijn. Het is namelijk niet altijd nodig om voor kinderschoenen naar een speciaalzaak te gaan. Zo verkoopt winkelketen Scapino kinderschoenen met het Dr. Visser Keurmerk. Deze schoenen voldoen altijd aan 4 eisen:

  • materiaal – leer of canvas
  • zool – buigzame zool voor een goede voetafwikkeling
  • voering – binnenzijde altijd van leer
  • pasvorm – ruimte voor de tenen, en stevigheid rond de hiel