30 september 2021

Herfstvakantie tips!

De herfstvakantie staat voor de deur. Door het hele land wordt van alles georganiseerd, zijn er diverse evenementen en is er genoeg te doen voor een heerlijke vakantieweek. Ouders.nl heeft de leukste indoor en outdoor uitjes en tips voor je verzameld, voor de leukste dagjes uit met kinderen tijdens de herfstvakantie!

Ga naar het bos

Met een beetje geluk wordt het een prachtige herfstvakantie. Droog en hopelijk laat het zonnetje zich regelmatig zien. Het is de ideale vakantie om er lekker op uit te gaan, want de natuur is op haar mooist in de herfst.

Ga naar het bos en ga op zoek naar schatten uit de natuur, waarmee je thuis kan knutselen. Laat de kinderen lekker rennen en vies worden. Sluit je dag af bij een café of restaurant om op te warmen. De ideale invulling van je dag én een frisse neus!

Bezoek een kindermuseum

Nederland is rijk aan interactieve en bijzondere musea. Een ideaal uitje voor leergierige en nieuwsgierige kinderen. Brouw je eigen toverdrank in het Waterlab van het Watermuseum in Arnhem, leer over de oorlog in het Junior Verzetsmuseum, ontdek alles over de oudheid in het Rijksmuseum van de Oudheden, bekijk oude gevechtsvliegtuigen of neem plaats in een F-16 simulator in het Nationaal Militair Museum in Soest of ga terug in de tijd in het Openlucht Museum. Er zijn nog veel meer leuke kindermusea, kijk hier om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is!

Vermaak in natuurspeeltuinen

Vergeet de schreeuwerige indoorspeeltuinen. Ga op ontdekking in bijzondere speeltuinen, parken en bossen. In de natuur, waar volop ontdekt kan worden. Ouders Online tipt je een aantal leuke door heel het land. Ga op onderzoek uit in het Belevenissenbos in Lelystad,  ontdek de speelelementen van Avonturenbos Stekkenburg in Groesbeek, bij Erve Brooks ga je zonder schoenen over het blote voetenpad en ben je gegarandeerd van uren vermaak in de speel- en watertuin. Ga appels en peren plukken in de leukste pluktuin van Nederland op Landgoed Olmenhorst in Lisserbroek of ga naar Zand Bos natuurspeeltuin in Deurne, waar je kinderen zich vermaken met de watertafel, diverse natuurlijke speeltoestellen en hutten kunnen bouwen. Dus laarzen en oude kleren aan. Vies worden mag!

Ontdek het openbaar vervoer

Soms kan het heel simpel zijn. Voor kinderen is een ritje met de trein, naar de stad met de bus of een tochtje met de tram een echte belevenis. Dus hop op die bus, ontdek de omgeving . Ook een echte belevenis zijn de grote stations van Nederland. In Amsterdam of Utrecht is genoeg te zien en te beleven voor een aantal uur vermaak.

Ga naar een voorstelling of film

Met een beetje pech wordt het toch slecht weer en ben je aan huis gebonden. Leuk voor even, heerlijk voor een dag met een filmpje op de bank of wat knutselen, maar het moet niet te lang duren. Gelukkig zijn er tijdens de herfstvakantie diverse voorstellingen in schouwburgen en theaters en kinderfilms.  Kinderen kunnen zo betoverd worden tijdens zo’n show en je zult merken dat je geen kind aan ze hebt vanwege de magie. Kijk eens op Theaters In Nederland voor actuele informatie. Voor films bekijk je gewoon het programma van de bioscoop bij jou in de buurt.

Bezoek een pretpark of dierentuin

Misschien voor de hand liggend, maar een bezoek aan een pretpark of dierentuin is goed voor een dag vertier en het is iets dat je niet wekelijks onderneemt. Leuk om met het hele gezin te doen. Bekijk hier de allerleukste dierentuinen van Nederland of zoek eens naar de kleinere dierentuinen, ze zijn vaak verrassend leuk. Ook zijn er talloze bijzondere pretparken in ons land, van themaparken tot echte attractieparken, op Weg Met Kids vind je een overzicht.