30 juni 2014 door Trimbos Instituut

KopOpOuders!

[Advertentie]

KopOpOuders.nl biedt online zelfhulp voor ouders met stress, psychische problemen of verslavingsproblemen.

Je kind een gelukkige jeugd geven, dat is wat ouders willen. Maar opvoeden valt soms niet mee. Als je last hebt van stress en overspannenheid, psychische problemen of verslavingsproblemen, is het moeilijk je kind goede aandacht te geven. Kinderen onwetend houden van jouw problemen lijkt niet de juiste oplossing. Ook schieten 'grenzen stellen', 'consequent zijn' of gewoon 'plezier maken' er vaak bij in.

KopOpOuders.nl is er voor alle ouders met psychische stress en hun eventuele partners. In Nederland zijn er jaarlijks 405.000 ouders met deze problemen. Je bent dus niet de enige. We weten inmiddels ook dat veel kinderen van deze ouders zelf problemen krijgen, nu of later.

Echt vooruitgang
Eén van de reacties: "Mijn zelfvertrouwen groeit langzaam en ook in mijn rol van moeder voel ik mij steeds zekerder. Ik durf meer op mijn eigen indrukken en ideeën te vertrouwen. En wat lol te maken. Waar ik echt vooruitgang in boek, is het onderscheid maken tussen mijn eigen emoties en datgene wat mijn dochter beleeft en nodig heeft."

Het goede nieuws is: je kunt daar iets aan doen! Het Trimbos-instituut heeft in samenwerking met professionals uit de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg www.KopOpOuders.nl ontwikkeld.

Zelfhulpcursus

Sinds kort is er de mogelijkheid voor ouders om de gratis online KopOpOuders zelfhulpcursus te volgen. De cursus bestaat uit 5 modules met aansprekende filmpjes en animaties over opvoeden, korte thuisoefeningen die aansluiten bij jouw situatie en opvoedtips. De cursus is er speciaal voor degenen die thuis, op eigen gekozen tijdstip aan de slag willen gaan met het oefenen van opvoedvaardigheden.

Interesse? Kijk hier voor meer informatie en de folder.