Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

20 mei 2019

Leuke activiteiten voor in de tuin

De zomer komt steeds meer in zicht en dan zijn we het liefst buiten. Er zijn tal van leuke activiteiten te ondernemen met kinderen, maar soms is het ook fijn om rondom je eigen huis te blijven. 

Kinderen hebben niet veel nodig om zich te vermaken in de tuin. Je kunt al hele leuke dingen ondernemen met kinderen, gewoon met dingen die je al in huis hebt. Wat zijn leuke activiteiten om met kinderen te doen in je eigen tuin? Dat lees je in deze blog!

Picknicken in de tuin

Een makkelijke maar leuke activiteit in de tuin, is een picknick organiseren. Maak samen met de kinderen lekkere hapjes klaar en bak warme broodjes. Maak een zomerse en frisse limonade met gekleurde rietjes, laat de kinderen helpen door zelf de citroentjes te snijden. Leg een vrolijk tafelkleed op een handige picknicktafel van Kees Smit en het genieten van de picknick kan beginnen. De kinderen zullen het leuk vinden! Het is net een klein feestje. Vooral wanneer ze hebben meegeholpen met het maken van de hapjes. Na het picknicken zet je nog wat speelgoed op tafel en zo heb je al heel gemakkelijk een heerlijke middag in eigen tuin.

Vakantie in eigen tuin

kamperen picknicken in de tuinKinderen vinden het geweldig om op vakantie te gaan. Maar daar hoef je niet altijd ver voor te reizen. Je kunt ook gewoon op vakantie in je eigen tuin. Hoe? Zet een tent op in je tuin en breng daar een nachtje door met het hele gezin. Dit is niet alleen heel erg gezellig, maar ook erg handig. Je hebt namelijk al je spullen en voorzieningen dichtbij. Ga voor het echte vakantiegevoel lekker barbecueën. Neem bordspellen mee of ga gezellig samen een film kijken op de laptop. Zijn je kinderen al wat ouder? Laat ze dan ’s avonds opblijven om naar de sterren te kijken terwijl jullie in slaapzakken liggen op een deken of het gras. En in de ochtend kunnen jullie natuurlijk samen een ontbijt maken.

Een hut bouwen

Een van de favoriete bezigheden van kinderen is iets bouwen. Ze doen dan ook niets liever dan hutten bouwen. De tuin is daarvoor natuurlijk de beste plek. Hier hebben ze alle ruimte en het is ook nog eens lekker in de buitenlucht. Verschuif een paar van de tuinmeubelen, leg er een doek overheen en dan hebben de kinderen al een hut. Heel gemakkelijk, maar de kinderen zullen  er zeker plezier van hebben.

familie in de tuin

Beestjes zoeken in de tuin

In de zomer zijn er veel kleine beestjes te vinden in de tuin. Dit is leuk en ook nog eens leerzaam voor de kinderen. Ga samen op zoektocht naar allerlei verschillende beestjes. Vergeet ook niet onder stenen en onder meubels te kijken of er daar nog spinnetjes of pissebedden verstopt zitten. Ook mieren zijn interessant om te bekijken en te volgen wat ze allemaal doen. Maak een foto, plak de foto in een boek en zet de naam van het insect erbij. Zo kunnen de kinderen altijd terugkijken wat ze die dag allemaal gevonden hebben. En trots dat ze zijn!

Helpen tuinieren

Kinderen helpen graag overal bij mee, en vinden het geweldig om te spelen met zand of aarde. Betrek ze dan ook bij het tuinieren en laat ze helpen met het planten van zaadjes, water geven van plantjes of het weghalen van onkruid. Ze kunnen hele handige helpers zijn, met een garantie op een middag vermaak!