Sneller herstellen na de bevalling: 7x tips om je te helpen!

12 oktober 2009 door Justine Pardoen

No Kidding - deel 2

Een vervolg op onze berichtgeving over No Kidding, het 'netwerk tegen kindermishandeling' dat zo sterk ageert tegen het gebruik van Ritalin. Maar wat DOEN ze nou eigenlijk tegen kindermishandeling?

Na onze voorzet van vorige week, over de actie Stop Ritalin! van No Kidding, kwam de oudervereniging Balans met een verklaring waarin ze zich distantieerden van No Kidding.

Vanzelfsprekend zijn we blij met die verklaring, omdat Balans een betrouwbare organisatie is, die zich baseert op wetenschappelijk onderzoek, in tegenstelling tot No Kidding.

Maar eigenlijk gaat het ons niet eens zo zeer om die Ritalin. Iedereen mag omgaan met ADHD op de manier die hij of zij zinvol vindt. Daar moet de discussie dus niet over gaan.

Waar de discussie wél over moet gaan, is kindermishandeling. Dat is immers het issue van No Kidding. Nu gaat het toevallig over Ritalin, maar het werkgebied van No Kidding is veel breder. Hieronder twee voorbeelden van No Kidding campagnes:

Wat vinden experts van No Kidding?

Ouders Online sprak afgelopen week met diverse specialisten op het gebied van kindermishandeling. Hun kennis en ervaring varieerde van 'het opzetten van acties voor bewustwording' (wat No Kidding zegt te doen) tot het bieden van daadwerkelijke hulp.

Ze vonden het opmerkelijk dat No Kidding geen gebruik maakt van bestaande kennis, en dat ze geen aansluiting lijken te zoeken bij reeds bestaande initiatieven. In onze eigen woorden samengevat: "ze doen maar wat".

De experts die wij spraken, verklaarden dat ze de campagnes van No Kidding slecht vinden. Er wordt vooral een schok-effect bewerkstelligd, zonder dat een duidelijk perspectief geboden wordt.

Wordt vervolgd...