Home » Artikelen » Sterrenbeeld maagd dan heeft je kind deze eigenschappen

Sterrenbeeld Maagd? Dan heeft je kind deze eigenschappen

Door:

Redactie Ouders Online

Ieder kind is anders, ook als ze hetzelfde sterrenbeeld hebben. Toch zijn er bepaalde eigenschappen die veel kinderen (en volwassenen) met het sterrenbeeld Maagd met elkaar gemeen hebben. Zo hebben Maagden, volgens astrologen, veel oog voor detail en leggen ze de lat hoog. We keken waar je volgens de astrologie nog meer rekening mee kunt houden als je kind het sterrenbeeld Maagd heeft.

Sterrenbeeld kind Maagd

Sterrenbeeld maagd

Is je kind (of ben jij zelf) tussen 23 augustus en 22 september geboren? Dan is zijn of haar sterrenbeeld Maagd. Het is een sterrenbeeld met het element aarde en is het zesde teken uit de Westerse dierenriem.

Altijd op zoek naar het beste

Al vanaf jonge leeftijd zijn kleine Maagden op zoek naar het beste. Ze combineren gezond verstand met hun aandacht voor details. Hierdoor zijn ze kritisch, nauwkeurig en stipt. Ze kunnen al snel hele precieze gewoontes ontwikkelen. Alles op zijn eigen plek en voor alles een vast ritueel. Combineer dit met een flinke dosis ambitie en hun onderzoekende houding, dan snap je waar hun serieuze leerhouding vandaan komt.

Behulpzaam en liefdevol

Een Maagd werkt hard en helpt anderen graag. De tafel dekken, de was in de wasmachine doen of de juf helpen met werkjes uitdelen? Dat doen kleine Maagden met alle liefde. Ze vinden het fijn om anderen te ontzien, maar verliezen hierbij zichzelf af en toe uit het oog. Als ouder kan het dus slim zijn om deze behulpzaamheid te doseren. Helpen is leuk - maar wel met mate.

Als ouder van een maagd is dit handig om te weten...

Maagden zijn perfectionistisch en behulpzaam. Heel handig, maar dit maakt hen kritisch. Niet alleen naar anderen, maar ook naar zichzelf. Ze streven naar het beste. Bij te veel onrust of chaos kunnen ze gestrest reageren. Zo lijken ze soms uit het niets te ontploffen. Maar voor hen komt dit niet uit het niets. Vaak bouwt zo’n uitbarsting zich al langer op. Omdat ze goed zijn in het verbergen van hun emoties, zie je het niet altijd aankomen. Voortekenen als buikpijn of verminderde eetlust kunnen je een aanwijzing geven dat er iets niet helemaal lekker zit. Zorg voor genoeg rust en ontspanning en laat aan je kind merken wat er allemaal juist al goed gaat.

Typisch karakter van een Maagd-kind

  • Heb jij bedacht om aardbeien te eten, maar heeft je kleintje zin in een banaan? Drie keer raden wie er echt geen aardbeien gaat eten.
  • Je vraagt je Maagd om zijn kamer op te ruimen. Als je terugkomt, lijkt het een georganiseerde chaos. Wanneer je hun systeem aanpast of bekritiseert, krijg je de wind van voren.
  • Je kind lijkt afwezig, dus je vraagt wat er is. Blijkt dat hij zit te piekeren over iets wat drie dagen geleden gebeurd is…

Twijfelgeval...

Als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren, dan hangt het soms ook tussen twee sterrenbeelden in. Waarschijnlijk herken je eigenschappen van allebei de dierenriemtekens in je kind. Kijk dus ook eens bij Leeuw (23 juli tot en met 22 augustus) en Weegschaal (23 september tot en met 22 oktober).

Redactie Ouders Online

Meer over

Onderwerpen: 

Lees verder