Sterrenbeeld Schorpioen: je kind is vastberaden

Mensen met het sterrenbeeld Schorpioen hebben veel bijzondere eigenschappen: ze zitten vol passie, weten hun hoofd erbij te houden en zijn vastberaden types. We doken in de eigenschappen van dit vurige waterteken.

Sterrenbeeld Schorpioen 

Je hebt als sterrenbeeld de Schorpioen als je geboren bent tussen 23 oktober en 21 november. Schorpioenen zijn vaak passievol, waardoor veel mensen denken dat het een vuur-teken is. Maar dat is het niet, dit achtste teken uit de dierenriem heeft het element water. De astrologische naam van dit sterrenbeeld is Scorpio.

Eigenschappen van het Schorpioen kind

Kinderen met het sterrenbeeld Schorpioen zijn vaak echte onderzoekers, kinderen die de wereld willen verkennen. Het zijn sterke mensen die als ze het nodig achten hun schild optrekken, maar daar ook snel achter vandaan kunnen komen. Het zijn sterke karakters die dingen intens beleven. Hoewel ze soms als dominant worden ervaren, zijn het vaak ook de mensen die vaak heel natuurlijk in het middelpunt van de belangstelling weten te komen. Ze hebben een persoonlijkheid die opvalt en gebruiken dit ook. Hun sterke wil zorgt in combinatie met een flinke portie daadkracht ervoor dat een Schorpioen bijna alles voor elkaar krijgt waar ze haar zinnen op heeft gezet.

Is jouw kind een Schorpioen? Dan wil je dit weten

Dit sterrenbeeld is de meest intense uit de hele dierenriem. Schorpioenenkinderen zijn krachtig, enthousiast en gaan overal vol voor. Dit leidt alleen ook tot teleurstellingen. Als dingen anders lopen of anders zijn dan ze hadden gedacht, kunnen ze uit het niets in huilen uitbarsten. Gelukkig krijg je vaak wel te horen wat er dan precies aan de hand is.

Als je kind een Schorpioen is, dan is het je misschien al opgevallen dat hij zich vooral zijn eigen zwakheden aantrekt. Ze trekken zich dan terug, uit angst voor afwijzing of pijn. Dan observeren ze hun omgeving even vanaf de achtergrond. Hier komen hoofd en hart samen, waardoor hij, als hij zich weer veilig voelt, weer op de voorgrond durft te treden. Dit kan soms even duren, omdat Schorpioenen de lat voor zichzelf ontzettend hoog leggen. Help je kleine Schorpioen door te laten zien dat zwakheden bij het leven horen, ze juist heel leerzaam zijn, dat niemand perfect is en dat dat oké is.

Typische Schorpioen eigenschappen

  • Regels accepteren ze alleen als ze de reden begrijpen én het voor zinnig is voor ze.
  • Grijs gebied? Daar doet een Schorpioen niet aan. Het is ja of nee. En niets daar tussenin.
  • Dit sterrenbeeld denkt vooruit. Ze zijn niet bang om de lange route te nemen als ze daarmee hun doel behalen.
  • Het zijn vastberaden types, die ook charismatisch en emotioneel zijn.
  • Als ze niet zo lekker in hun vel zitten, kunnen ze bot en koppig zijn.

Twijfelgeval Schorpioen, Weegschaal of Boogschutter?

Als je googelt, dan blijken niet alle astrologen het eens te zijn over de ‘begin- en einddatum’ van de Schorpioen. Het kan dus zijn dat je er net tussenin hangt met je verjaardag. De kans is dan groot dat je ook veel herkent van het sterrenbeeld waaraan de verjaardag grenst. Kijk dan ook eens bij Weegschaal (23 september tot en met 22 oktober) en Boogschutter (23 november tot en met 21 december)