Home » Artikelen » Sterrenbeeld weegschaal eigenschappen en eigenaardigheden

Sterrenbeeld Weegschaal: eigenschappen en eigenaardigheden

Door:

Redactie Ouders Online

Niet iedereen met het sterrenbeeld weegschaal is hetzelfde, maar toch zijn er veel eigenschappen die mensen met dit sterrenbeeld gemeen hebben. Onder andere dat het gastvrije twijfelkonten zijn. Lees hier meer over de eigenschappen van je weegschaal kind.

Sterrenbeel Weegschaal kind

Sterrenbeeld Weegschaal

Je sterrenbeeld wordt bepaald door je verjaardag. Hoe de planeten en de zon op dat moment aan de hemel staan, bepalen volgens astrologen wat voor type je bent. Hierbij is de stand van de zon het belangrijkst. Mensen met het sterrenbeeld Weegschaal zijn geboren tussen 23 september en 22 oktober. Het sterrenbeeld heeft het element lucht en is het zevende teken uit de Westerse dierenriem. Elk sterrenbeeld heeft ook een astrologische naam, die van de weegschaal is Libra.

Eigenschappen Weegschaal kind

Weegschaalkinderen hebben een voorliefde voor harmonie. Ze bekijken alles van twee kanten en kiezen vaak voor de gulden middenweg. Ook zijn ze niet zo gek op spanningen. Ze passen zich vaak aan om de harmonie te bewaren en een gespannen sfeer uit de weg te gaan. Het zijn ook charismatische en charmante kinderen. Ze weten precies wat ze moeten zeggen en zijn gek op verbinding en gezelligheid.

Als ouder van een Weegschaal kind wil je dit weten

Kinderen met dit sterrenbeeld bekijken alles van twee kanten. Dit maakt dat keuzes maken niet zijn favoriete bezigheid is. Eindeloos nadenken, voor-en-tegenlijstjes maken en nog meer kennis vergaren: weegschalen kunnen behoorlijk besluiteloos zijn. Je kunt je kind helpen door te helpen. Niet in het kiezen, maar in hun houding ten opzichte van een keuze. Een keuze is bijna nooit niet terug te keren. Daarbovenop is het ook oké om te veranderen van keuze.

Ook zijn weegschaaltjes hele behulpzame kinderen. Het zijn vaak echte vredestichters. Ze zijn gek op mensen en nodigen kinderen dan ook graag bij hen thuis uit. Dit is natuurlijk hartstikke gezellig, maar kan ook een nadeel zijn. Soms is je kind namelijk zo bezig met het wel en wee van andere kinderen, dat het zichzelf vergeet. Het is belangrijk om je kind te leren dat het zich niet hoeft aan te passen om aardig gevonden te worden. Daarnaast is het voor een Weegschaalkind goed om te weten dat niet iedereen elkaar altijd aardig vindt. Dat dit niet hoeft en niet kan.

Typische Weegschaaldingen

  • Uitstekende luisteraars: dit sterrenbeeld leeft erg mee met de ander, kan goed luisteren en mensen een goed gevoel geven.
  • Fans van schoonheid: weegschalen zijn graag creatief in de weer: tekenen, muziek maken, knutselen, dansen, etc. Ze kunnen de mooie dingen die ze zelf maken en die anderen maken erg waarderen.
  • Weegschalen zijn gek op 1-op-1-contact met papa of mama. Zo passen ze zich niet aan om ruzie te voorkomen en kunnen ze even op zichzelf focussen.

Twijfelgeval Weegschaal, Maagd of Schorpioen

Niet alle astrologen zijn het eens over de begin- en einddata van een bepaald sterrenbeeld. Als jouw kindje op zo’n wisseldag geboren is, dan hangt het dus een beetje tussen twee tekens in. In dat geval is de kans groot dat je eigenschappen van de sterrenbeelden waar ze tussen hangt herkent. Kijk dus ook eens bij Maagd (23 augustus t/m 22 september) en Schorpioen (23 oktober t/m 22 november).

Redactie Ouders Online

Meer over

Lees verder