Top 5 knutselideeën voor Valentijnsdag

Kinderen zijn gek op knutselen. Knippen, kleuren, verven, plakken, vouwen, ze kunnen er geen genoeg van krijgen. En dat is natuurlijk niet zo gek - hoe magisch kan het zijn om van iets simpels als wat gekleurde vellen papier, lijm en wat verf een meesterwerkje te maken?

Knutselen is goed voor het ontwikkelen van de creativiteit en de motoriek van kindjes wordt gestimuleerd doordat ze nauwkeurig te werk moeten gaan met een schaar, kwasten en lijm. Ook ontdekken ze verschillende materialen en worden ze uitgedaagd om keuzes te maken. Belangrijke leermomenten dus, naast dat het gewoon ontzettend mooi is om je kind in zo geconcentreerd bezig te zien. Mocht je daar over twijfelen: voor een geslaagd knutselmoment hoef je echt geen enorme voorbereidingen te treffen of uitgebreide knutselspullen in huis te hebben. 

Je hebt nooit een reden nodig om te knutselen, maar soms kan er wél een leuke aanleiding zijn, zoals Valentijnsdag. Heb je nog inspiratie nodig? Check hier onze knutseltips! En omdat wij begrijpen dat niet iedere ouder zit te wachten op urenlange knutselsessies, geven we je graag ideeën die met iedere ouder en door ieder kind gemaakt kunnen worden!

Knutselen voor Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag van de liefde, voor papa en mama, maar ook juist voor kinderen naar hun ouders. En je weet wat ze zeggen, een zelfgemaakt cadeau is het beste cadeau!

Knutselen met een wc-rol

Heb je weinig tijd en wil je toch iets origineels maken? Neem dan een lege wc-rol en deuk deze over de lengte een beetje in en knijp hem aan de andere kant lichtjes bij elkaar. Zo krijgt de wc-rol de vorm van een hartje. Doop een van de kanten in rode verf en zo heb je je eigen hartjesstempel!

Een hartjesslinger

Wat rode slierten papier, een stukje touw en een nietmachine - meer heb je niet nodig voor deze hartjesslinger. Hang hem in de deuropening, om mama's nek of hang meerdere slingers aan een draad en versier de woonkamer ermee. Wij zijn gek op slingers!

Hartjes van je vingers

Creatief met verf en je eigen vingerafdruk! Persoonlijker gaat het niet worden. Wist je dat je van twee vingerafdrukken naast elkaar ook makkelijk hartjes kunt maken? En met een beetje creativiteit zelfs een kindje en een papa of mama die elkaar een kusje geven. Ook leuk voor later, om de vingerafdrukken te vergelijken als je kind groter is.

Hartjesboeket

Is je kind wat ouder en al behendig met een schaar? Dan is dit hartjesboeket een leuke knutseltip voor Valentijnsdag. Het enige dat je nodig hebt, is wat papier, een schaar, een paar stiften en (optioneel) een lintje. Leuk detail: Als je de hartjes maar voor de helft opplakt, krijg je een leuk 3d-effect!

Hartjesrups

Met de rups kun je alle kanten op als het op knutselen aankomt. Een paar dezelfde figuurtjes achter elkaar als lijfje, twee oogjes erop en met weinig inspanning heb je al een leuk fantasiediertje gecreëerd. Gegarandeerd 20 minuutjes plezier met elkaar!