5 september 2013

Welkom!

De redactie van Ouders Online heet u van harte welkom op de nieuwe site. Met tekst en uitleg over de veranderingen.

Van harte welkom op de vernieuwde site van Ouders Online. Voor ouders van kinderen van -1 tot 18+. Wat ziet 't er mooi uit hè! We zijn er reuze blij mee. Soms moet je blijkbaar erg lang wachten, maar dan heb je ook wat. We hopen dat u net zo enthousiast bent als wij.

Zoeken en vinden

De duizenden artikelen die we in de loop der jaren gepubliceerd hebben, over álles rond ouderschap, zijn nu eindelijk makkelijk toegankelijk:

  • via de leeftijdenbalk bovenaan de pagina
  • via de zoekbalk (let ook op de filtermogelijkheden in de rechter kolom)
  • en 'op thema' met de onderwerpen uit de linker kolom.

Overigens zijn nog niet alle artikelen op dit moment terugvindbaar. Alles wordt gefaseerd overgezet. De tips, adressen, en besprekingen volgen nog.

Reageren op artikelen

U kunt nu rechtstreeks reageren op artikelen, zonder de omweg via e-mail. Daarvoor moet u wel ingelogd (en dus geregistreerd) zijn.

En vanaf nu kunt u via uw registratie niet alleen berichten plaatsen op het forum, maar nog allerlei extra dingen doen op de website.

Eigen bibliotheek samenstellen

U kunt bijvoorbeeld uw eigen bibliotheek samenstellen van artikelen die u snel wilt kunnen terugvinden. Daar kunt u ook forumdiscussies in zetten.

Wanneer u bijvoorbeeld al surfend in uw lunchpauze een artikel tegenkomt dat u later nog eens goed wilt lezen, dan klikt u op ‘+Bibliotheek’. Het artikel wordt dan toegevoegd op uw profielpagina. Als u een volgende keer, of op een andere plek, weer inlogt, vindt u op uw profielpagina alle bewaarde artikelen en forumdiscussies snel weer terug. De bibliotheek is ook bereikbaar via ‘Mijn bibliotheek’ in de rechter kolom.

Forum

Als u al een forum-account had op de oude site, dan kunt u dat gewoon blijven gebruiken. Met uw bestaande inlognaam en wachtwoord.

Het forum is trouwens helemaal vernieuwd. Let bijvoorbeeld op de mogelijkheid om zelf uw berichten te ordenen (door te klikken op het gewenste kolomkopje). Alsmaar doorklikken op 'volgende bericht' is ook niet meer nodig; elke discussie staat in principe op één pagina.

Localisatie

Als u zich registreert, of uw bestaande registratie wijzigt, wordt gevraagd naar uw postcode (alleen de eerste vier cijfers). Dat is nieuw. We gebruiken uw postcode voor ‘het verbeteren van uw gebruikerservaring’, zoals dat heet.

Binnenkort kunt u bijvoorbeeld advertenties zien van aanbieders uit uw eigen regio. En kunt u sneller in contact komen met mensen uit uw eigen buurt, zonder uw anonimiteit op te geven. Ook krijgt u binnenkort informatie over activiteiten bij u in de buurt, zoals oudercursussen en speelochtenden voor kinderen.

Nog veel meer

We zijn nog lang niet klaar. Het wordt allemaal nog veel mooier en beter. Maar we wilden niet langer wachten. Soms moet je – net als bij ouderschap – niet wachten tot het perfect is, maar gewoon gaan. Met al het gestuntel dat erbij hoort.

We zullen nog veel onvolkomenheden tegenkomen, maar die pakken we stuk voor stuk op. Ziet u iets raars? Vertel het ons via 'Meld een fout' (op de horizontale menubalk of in de rechter kolom). Of mail uw ervaringen naar [email protected]. Want dat is tenslotte waar we het voor doen. We willen iets maken waar u plezier van heeft, zodat u altijd de beste ouders kunt zijn voor uw eigen kinderen.

Moedig voorwaarts, dapper door!