Home » Artikelen » Welkom

Welkom!

Door:

Redactie Ouders Online

De redactie van Ouders Online heet u van harte welkom op de nieuwe site. Met tekst en uitleg over de veranderingen.

Van harte welkom op de vernieuwde site van Ouders Online. Voor ouders van kinderen van -1 tot 18+. Wat ziet 't er mooi uit hè! We zijn er reuze blij mee. Soms moet je blijkbaar erg lang wachten, maar dan heb je ook wat. We hopen dat u net zo enthousiast bent als wij.

Zoeken en vinden

De duizenden artikelen die we in de loop der jaren gepubliceerd hebben, over álles rond ouderschap, zijn nu eindelijk makkelijk toegankelijk:

  • via de leeftijdenbalk bovenaan de pagina
  • via de zoekbalk (let ook op de filtermogelijkheden in de rechter kolom)
  • en 'op thema' met de onderwerpen uit de linker kolom.

Overigens zijn nog niet alle artikelen op dit moment terugvindbaar. Alles wordt gefaseerd overgezet. De tips, adressen, en besprekingen volgen nog.

Reageren op artikelen

U kunt nu rechtstreeks reageren op artikelen, zonder de omweg via e-mail. Daarvoor moet u wel ingelogd (en dus geregistreerd) zijn.

En vanaf nu kunt u via uw registratie niet alleen berichten plaatsen op het forum, maar nog allerlei extra dingen doen op de website.

Eigen bibliotheek samenstellen

U kunt bijvoorbeeld uw eigen bibliotheek samenstellen van artikelen die u snel wilt kunnen terugvinden. Daar kunt u ook forumdiscussies in zetten.

Wanneer u bijvoorbeeld al surfend in uw lunchpauze een artikel tegenkomt dat u later nog eens goed wilt lezen, dan klikt u op ‘+Bibliotheek’. Het artikel wordt dan toegevoegd op uw profielpagina. Als u een volgende keer, of op een andere plek, weer inlogt, vindt u op uw profielpagina alle bewaarde artikelen en forumdiscussies snel weer terug. De bibliotheek is ook bereikbaar via ‘Mijn bibliotheek’ in de rechter kolom.

Forum

Als u al een forum-account had op de oude site, dan kunt u dat gewoon blijven gebruiken. Met uw bestaande inlognaam en wachtwoord.

Het forum is trouwens helemaal vernieuwd. Let bijvoorbeeld op de mogelijkheid om zelf uw berichten te ordenen (door te klikken op het gewenste kolomkopje). Alsmaar doorklikken op 'volgende bericht' is ook niet meer nodig; elke discussie staat in principe op één pagina.

Localisatie

Als u zich registreert, of uw bestaande registratie wijzigt, wordt gevraagd naar uw postcode (alleen de eerste vier cijfers). Dat is nieuw. We gebruiken uw postcode voor ‘het verbeteren van uw gebruikerservaring’, zoals dat heet.

Binnenkort kunt u bijvoorbeeld advertenties zien van aanbieders uit uw eigen regio. En kunt u sneller in contact komen met mensen uit uw eigen buurt, zonder uw anonimiteit op te geven. Ook krijgt u binnenkort informatie over activiteiten bij u in de buurt, zoals oudercursussen en speelochtenden voor kinderen.

Nog veel meer

We zijn nog lang niet klaar. Het wordt allemaal nog veel mooier en beter. Maar we wilden niet langer wachten. Soms moet je – net als bij ouderschap – niet wachten tot het perfect is, maar gewoon gaan. Met al het gestuntel dat erbij hoort.

We zullen nog veel onvolkomenheden tegenkomen, maar die pakken we stuk voor stuk op. Ziet u iets raars? Vertel het ons via 'Meld een fout' (op de horizontale menubalk of in de rechter kolom). Of mail uw ervaringen naar redactie@ouders.nl. Want dat is tenslotte waar we het voor doen. We willen iets maken waar u plezier van heeft, zodat u altijd de beste ouders kunt zijn voor uw eigen kinderen.

Moedig voorwaarts, dapper door!

Redactie Ouders Online

 

Naschrift: 

Hartelijk dank voor alle felicitaties en hartverwarmende mail! Wat de kritische opmerkingen betreft:

  • sommige onderwerpen uit de linker balk - zoals Kinderboeken - geven (nog) geen resultaat. Dat komt doordat we nog niet alle artikelen van de oude site hebben overgezet naar de nieuwe. Maar dat komt goed!
  • onze oude iPhone/iPad-app is helaas niet meer bruikbaar. Binnenkort komen we met een mobiele versie van de site, die alle apps overbodig maakt;
  • sommige gebruikers kunnen niet inloggen (en/of geen nieuw wachtwoord aanvragen). Vaak heeft dit te maken met het gebruik van mobiele apparatuur (tablets of smartphones) en de bijbehorende browser. Onze excuses voor het ongemak! Maar mail ons vooral (via de link 'Meld een fout' in de rechter kolom) als u een probleem ervaart.

Redactie Ouders Online

Meer over

Reacties

Twee vragen

"Ook krijgt u binnenkort informatie over activiteiten bij u in de buurt, zoals oudercursussen en speelochtenden voor kinderen." Maar als ik die nu niet wil krijgen, kan ik dat dan aangeven?
En de tweede vraag: is er nog een mogelijkheid om op de OO-chat in te loggen?

Mooi hoor

Eerste indruk is fris en opgeruimd. Tweede indruk moet nog volgen.

Wauw

Heel 2013, eerste indruk: fris en opgeruimd! Ik hoop dat nu nog meer ouders jullie vinden, veel succes!

gefeliciteerd

Het ziet er mooi uit. Ik ga het nu maar eens allemaal bekijken.

Fris

De inhoud was altijd al okee, het opgefriste uiterlijk is nu méér dan okee! Gefeliciteerd!

app

Ik krijg mijn app niet geopend op mijn iphone?? Enig idee hoe dat komt en wat ik moet doen?

Rateltje

De App werkt op dit moment nog niet. We hebben nog geen idee wanneer wel maar we hebben je vraag dus gezien!

hoe verander ik m'n e-mailadres?

Mooi gedaan!
Ik wilde mijn profiel even aanpassen, maar ik zag dat ik op mijn vorige e-mailadres ingeschreven sta. Dat adres bestaat dus niet meer. Is er een manier waarop ik dat kan veranderen zonder me helemaal nieuw in te schijven?
En is er ergens een mogelijkheid om contact met jullie op te nemen zonder dat ik meteen met dat commentaar op jullie site sta?
Alvast bedankt!

Antwoord op de bovenstaande vragen

Dank voor alle enthousiaste en hartverwarmende reacties en felicitaties! Het was een zware bevalling maar het kindje is gezond geboren.

Wat de vragen betreft:
1. De oude app is niet meer bruikbaar. Sorry. In plaats daarvan gaan we één mobiele versie van de site maken. Want voor allemaal aparte apps (voor iPhone, Android, Blackberry, etc.) hebben we helaas geen geld.
2. We zullen nooit ongevraagd informatie sturen. Wat we wel van plan zijn, is een extra pagina in je profiel opnemen (net als de Bibliotheek-pagina), waarin je informatie over plaatselijke activiteiten te zien krijgt. Als je daar niet naar wilt kijken, geen probleem.
3. Je kunt nog steeds op de OO-chat inloggen, alleen niet meer vanuit de site (omdat de koppeling veel problemen gaf). Gebruik je eigen chat-programma, en ga naar: • irc.sorcery.net | • #OudersOnline
4. Ander e-mail adres? Dat kun je gewoon wijzigen in je profiel. (Als dat niet goed gaat: klik op “Meld een fout”)
5. Contact opnemen met de redactie (zonder dat het allemaal zichtbaar is in het openbaar)? Mail naar redactie@ouders.nl. Daarnaast zijn er nog twee extra contact-mogelijkheden:
- de optie "Meld een fout" (helemaal rechts in de horizontale menubalk, én in de rechter kolom, onder het kopje "Gaat er iets mis"?)
- en de optie "Contact forumbeheer" als je op het forum zit.

Henk Boeke (redactie OO)

Mooie stap naar een eigentijds forum

Het ziet er inderdaad heel fris en fruitig uit. En de bibliotheek lijkt me ook heel erg handig. Met recht een felicitatie waard!

Strak, mooi en zonder gedoe!

Wat een klus moet dit geweest zijn, zo hoort een website eruit te zien, plat, strak en zonder gedoe, Geen bandbreed verslindende progjes maar duidelijke taal en zichtbaarheid, Wat ook opviel is dat de zoekmogelijkheden het echt uitstekend doen, ook mobiel!!!! Bravo, chapeau!!!!

Merel :)

Ik zal wel kippig zijn, maar

Ik zal wel kippig zijn, maar hoe start ik een nieuwe topic?
En waarom start hij alles op vanaf de oudste topic, bijv uit 1999? Kan dat niet van nieuw naar oud?

@Jeanhil: [nieuw forumtopic]

@Jeanhil: [nieuw forumtopic] - zie 'Regels en gebruiksaanwijzing', rechtsboven op het forum.
[sortering] - we vonden het onlogisch om berichten van nieuw naar oud te sorteren. Je leest een pagina nu eenmaal niet van onder naar boven...

Ik vind het anders behoorlijk

Ik vind het anders behoorlijk irritant dat je bij alle topics eerst de items van 10 jaar terug krijgt en je dan iedere keer opnieuw op "nieuwste" moet klikken.

Super zeg. Ik heb nog niet

Super zeg. Ik heb nog niet met de vernieuwde site gewerkt, net geregistreerd. Ben al jaren bij jullie en het ziet er naar uit dat dit prachtige veranderingen zijn.
Hartelijke groet en complimenten.
Sonja Epping

Wat een groots werk is hier

Wat een groots werk is hier verricht door in een prachtige nieuwe vorm en nieuwe functies ook nog een groot deel van de 'ouwe meuk' over te zetten naar de nieuwe database.
Hoop dat jullie het hiermee uitzingen tot het (nu reeds) welverdiende pensioen

Hallo, ik ben nieuw hier en

Hallo, ik ben nieuw hier en ik zou graag zelf iets op het forum willen plaatsen, maar ik weet niet hoe dat moet. Kunnen jullie mij helpen?

Ga naar de rode balk bovenaan

Ga naar de rode balk bovenaan. Klik op forum.
Kies de rubriek waarin je een vraag wilt plaatsen.
Klik op nieuwe discussie. De rest wijst zich vanzelf.

Heb je je al aangemeld?

Lees verder