19 februari 2019

WIN! Boek PrikkelProofPlan

Ouders van een baby die zonder aanwijsbare reden overmatig huilt zijn vaak ten einde raad en voelen zich machteloos. Slaapgebrek, goede raad die niet werkt, internet met tegenstrijdige adviezen, ouders zien door de bomen het bos niet meer. Waar heeft de baby die je als ouder nog niet zo goed kent behoefte aan? Wat probeert de baby jou als ouder te vertellen?

Baby's huilen vanaf dag één dat ze worden geboren. Dit is een van de manieren waarop ze communiceren. Sommige baby's huilen echter meerdere uren per dag, voor een langere periode. Dit geeft ouders veel stress en verdriet waardoor het soms zelfs lastig kan zijn om van deze eerste periode met je kindje te genieten. Het is onbekend waarom de ene baby meer huilt dan de ander. In de meeste gevallen komt het huilen niet door een lichamelijke oorzaak. 

Feiten en fabels

Iedere baby is natuurlijk anders, maar iedere baby heeft behoefte aan rust en regelmaat. Hoe je als ouder weer op het spoor van het prikkelarme, rustgevende traject kunt komen staat helder en stapsgewijs beschreven in het boek 'Prikkelproofplan'. Aan de hand van casussen geeft Kim Vervuurt op geruststellende toon heldere adviezen over hoe om te gaan met baby’s die uit balans zijn. Ze geeft informatie over de ontwikkeling die de pasgeboren baby nog moet doormaken, gaat in op feiten en fabels rond extreem huilen, geeft aan wat slaapsignalen zijn en legt de voedingsbehoefte van de baby uit. Met het stappenplan kunnen ouders tenslotte concreet aan de slag om hun baby en zichzelf weer tot rust te brengen.

Prikkelproofplan

Kim Vervuurt is medisch pedagogisch zorgverlener op de Kind- en jongerenafdeling van een ziekenhuis. Zij begeleidt ouders van onrustige baby’s die veel huilen en uit balans zijn geraakt. Op de afdeling is een toename aan ouders die aankloppen voor hulp omdat ze ten einde raad zijn. Met haar boek PrikkelProofPlan gaat zij terug naar de basis: kijken naar wat de baby nodig heeft. Je niet gek laten maken door alle keuzes...

Weggeefactie!

In samenwerking met Uitgeverij SWP mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m maandag 25 februari. Winnaars worden dinsdag 26 februari per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De winactie is gesloten.

Lees ook: