Winactie Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht

Een praktisch handboek geschreven door Nina Swaans. Ze richt zich op jonge moeders en geeft allerlei handige tips om naar eigen inzicht toe te passen – óf aan je laars te lappen. 

YES! Dit boek wil iedere moeder in wording lezen. Eindelijk een boek dat koppen met spijkers slaat. Tepels, de vagina, aambeien, perineum, pijn.. alles komt ter sprake. En dit alles vanuit de échte ervaringen.

Het moederschap, ongecensureerd

Over de eerste keer poepen na de bevalling, want daar zien we allemaal tegenop. Over bemoeizuchtige oma’s en ongevraagde raadgevers. Over de moedermaffia die elkaar continu bekritiseren. Over tandenleed en tepelkloven. Nina is ongecensureerd en zegt waar het op staat met een behoorlijk humoristische ondertoon. Want ook al zijn het soms pittige thema’s, dan hoeven we het niet zwaarder te maken dan het is.

Money saving

Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht helpt je ook nog eens flink wat euro’s te besparen. Zo lees je dat alle uitzetlijsten onzin zijn, dat al die babyzooi vooral veel ruimte in beslag neemt en je voor die korte babytijd echt niet het beste, hipste of mooiste in huis hoeft te halen. Zo kun je iedere tas omtoveren tot een luiertas (eens!) en drogen de flessen ook prima ergens anders dan in een speciaal flessenafdruiprek.

Moederlijke tips

Soms komen de beste tips gewoon van andere moeders door hun ervaring, en Nina deelt al deze tips maar al te graag. Wat dacht je van de tip om je baby een overdag-knuffel en een slaap-knuffel te geven? Als je kindje dan de knuffel ‘wisselt’, zorgt dit voor een extra herkenningspunt dat het tijd is om te gaan slapen. En is je baby verkouden? Koop dan een zogenoemde snotslang (je vindt er eentje hier) en gooi de neusreiniger die je standaard in de winkel ziet liggen zo snel mogelijk de deur uit. De snotslang is gewoon veel effectiever. En door Nina kun je flink besparen op de was door haar tip om de billen na het schoonmaken met vochtige doekjes, droog te deppen met de schone luier. Zo hoef je geen hydrofiele doek te gebruiken. Het droogmaken doe je overigens zodat de nog vochtige plekjes niet kunnen gaan schuren of irriteren en zo voorkom je weer luieruitslag.

Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht is een no-nonsense boek met meer dan 100 tips. Leuk om te geven of krijgen. En dat komt goed uit, want wij geven twee exemplaren weg! De winactie is gesloten.

Ik wil 'm nu!

Kan je niet wachten? Dan kun je het boek ook vast online bestellen, dat doe je hier.

Lees ook: