Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

12 juli 2019

Winactie Liefdevol bevallen

Als je zwanger bent, gaat er een wereld voor je open. Dat je zelf verandert is een waarheid waar je op een bepaald moment niet langer omheen kunt, en die soms leidt tot onhandige botsingen met deurposten, tafelpunten of andere obstakels.

Je aandacht wordt op de meest onverwachte momenten getrokken naar de bewegingen in je buik, ook tijdens zaken waarbij je het hoofd koel moet houden. Ook de relatie met je partner krijgt een andere ‘kleur’ en je omgeving reageert op je zwangerschap met het geven van allerlei goedbedoelde en soms hoogst irritante adviezen. Er zijn veel to-dolijstjes en lijstjes van aan te schaffen producten waarvan je niet eens wíst dat ze bestonden, maar die allemaal als even onmisbaar worden aangeprezen. En uiteraard wil je je ook goed voorbereiden op de bevalling! Mirjam Vos heeft een prachtig boek geschreven wat vrouwen als gids kunnen gebruiken tijdens hun zwangerschap, en wij mogen twee exemplaren weggeven!

Zwangerschapscursus: welke kies jij?

Het volgen van een zwangerschaps- of bevalcursus is voor veel vrouwen een belangrijk onderdeel in de voorbereiding op de bevalling. Maar welke zwangerschaps- of bevalcursus past bij jou? Kies je voor een cursus HypnoBirthing of lijkt dat je te zweverig? Kies je voor ontspanning en meditatie met behulp van Zwangerschapsyoga of Mindfulness? Of ga je naar de traditionele Zwangerschapsgym om je lichaam voor te bereiden op de bevalling? Je kunt er ook voor kiezen om samen met je partner naar een zwangerschapshaptonoom te gaan om het contact met je ongeboren baby te verstevigen, of om je partner op die manier te betrekken in je zwangerschap. Wil jij je liever in een groep voorbereiden samen met je partner, dan zou je ook de cursus Samen Bevallen kunnen doen. Of duik jij met behulp van de methode Mensendieck in je weeën en gaat je partner naar de cursus Aanpakken voor aanstaande vaders of naar de Papaklas?

Zoals je merkt, zijn er ontzettend veel mogelijkheden en opties op het gebied van zwangerschapscursussen.De belangrijkste vraag is wat jóú gaat helpen om de bevalling met vertrouwen tegemoet te zien en je eventuele angsten los te laten. Wat levert jou praktische handvatten op die je kunt gebruiken om om te gaan met de kracht en intensiteit van de weeën en de pijn en het ongemak die daarbij horen? Heb je invloed op de kracht van je weeën? Wat helpt je in een flow te komen en gelijktijdig de regie te houden?

Liefdevol bevallen

Met het boek Liefdevol bevallen, kies de voorbereiding die bij jou past, heb je een gids in handen die je helpt bij het maken van keuzes die bij jouw persoonlijke situatie passen en waarmee jij jezelf op jouw eigen manier kunt voorbereiden op je bevalling. Je vindt er informatie die je inzicht verdiept en je blik verruimt, en aansprekende voorbeelden en oefeningen die passen bij hoe jij in het leven staat.

Broodnuchter of spiritueel, fysiek of mentaal ingesteld, een teamspeler met je partner of eerder een solist, torenhoog opziend tegen de bevalling of er reikhalzend naar uitziend. En omdat het niet alleen belangrijk is te weten wat je kunt doen, maar ook waarom je dat zou doen, vind je ook daar volop achtergrondinformatie over. Zodat je inzicht krijgt waarom iets voor jou wel of niet kan werken.

ABC van bevallen

Op basis van 25 jaar ervaring in het geven van zwangerschaps- en babycursussen heeft Mirjam het ABC van bevallen ontwikkeld. Het is geen methode, maar wel een raamwerk of kompas om je koers te bepalen en te vinden wat bij jou en jouw situatie past. Het ABC van bevallen is de kern van het boek Liefdevol bevallen, en er is zowel een ABC voor jou, als een ABC voor je partner, die beide ingezet kunnen worden om jou en je ongeboren baby tijdens de bevalling te ondersteunen. Want bevallen is ook teamwerk met je baby. En natuurlijk kun je het boek ook naast een cursus lezen en eruit oefenen: het bijt elkaar niet, maar kan elkaar versterken.

Winactie

Ouders Online geeft twee exemplaren van het boek Liefdevol bevallen weg. Je kunt hier meedoen.

Liefdevol bevallen is natuurlijk ook in de boekhandel te verkrijgen, of via de webshop van Mirjam en Bol.com.

Lees ook: