Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

7 april 2020

Winactie Mei Tai draagdoek van ByKay

In de categorie musthaves met een baby, is er volgens ons een onmisbaar item: de draagdoek of -zak. De voordelen van een draagdoek zijn oneindig! En laten wij nou net goed nieuws hebben: In samenwerking met ByKay mogen wij een Mei Tai Deluxe draagdoek weggeven! De winactie is gesloten.

Dé oplossing

Een kleine baby kan nog niets en is volledig afhankelijk van jou. Dus wil jij even je handen vrij? Hup, de kleine erin. Maar ook voor je baby is het een groot feest. Hij wil niets liever dan dicht bij jou zijn, je warmte voelen en je hartslag horen. Heeft je baby last van krampjes, lukt het niet om te slapen of is hij al dagen wat aan het jengelen? Ook dan is de draagzak vaak de ideale oplossing en zul je zien dat je kleintje wonderbaarlijk snel weer tot rust komt. We schreven eerder een artikel over babydragen waar we hier dieper op ingaan.

Draagdoek of -zak?

Er zijn verschillende soorten draagdoeken en -zakken. Een draagdoek bestaat volledig uit stof en kun je op verschillende manier knopen. Een draagzak maak je vast met behulp van gespen. En dan is er nog een variant die er tussenin zit: de Mei-Tai. En die mogen wij weggeven! De Mei-Tai bestaat volledig uit stof maar is al voorgevormd zodat je hem alleen nog hoeft te knopen. Dit maakt het een makkelijk te gebruiken draagdoek die geschikt is voor iedereen.

Mei Tai Deluxe

Voor de winactie mogen wij de De Mei Tai Deluxe weggeven. Deze draagdoek kan op de buik, heup en rug gedragen worden. Deze babydrager is op verschillende manieren aan te passen, zodat zowel je baby (vanaf newborn) als je peuter (tot circa 23 kilo / 3 jaar) erin past. De Mei Tai Deluxe heeft brede schouderbanden, zodat het gewicht goed wordt verdeeld en een perfecte pasvorm heeft voor elke leeftijd. Als extra details heeft de Deluxe versie ten opzichte van de Mei Tai Classic een gewatteerde buikband, een slaapkapje (welke eventueel oprolbaar is als extra nekondersteuning) en extra meegeleverde schouderpads, die nog meer comfort geven bij het dragen van zwaardere kinderen of tijdens het rugdragen. De winactie is gesloten.

 

Mei Tai Peuterdrager

Daarnaast mochten wij óók de Mei Tai Peuterdrager testen - omdat een draagdoek niet alleen fijn is voor kleine baby’s, maar juist ook voor wat oudere kindjes. Peuters ontdekken de wereld op een hele nieuwe manier, hebben bergen energie en maken de ene na de andere ontwikkeling door. Best vermoeiend! Een wandeling in de draagdoek of even een rustmoment als slapen niet lukt, kan dan ook heel fijn zijn voor je peuter.

Onze ervaring

Wij zijn fan! We hebben de draagdoek vooral ingezet op de momenten eind van de dag, als de energie eigenlijk op is maar het nog net geen etenstijd is. Novi in de draagdoek op de rug en ‘samen’ koken. Ook buiten is de draagdoek echt een uitkomst. Novi kan al goed hele stukken wandelen, maar vaak de terugweg is net te ver. Wij vinden het vervelend om de kinderwagen mee te slepen als hij driekwart van de tijd niet in gebruik is. De Mei Tai nemen we makkelijk mee in een tas en als Novi moe werd, kon ze lekker op mijn rug. En leuk dat ze het vindt! Ze vindt het heerlijk om ‘mee te hobbelen’ op de beweging van het lopen. En aan de knuffelige handjes die ze om mij heen slaat te merken, geniet ze er ook echt van om lekker tegen me aan te zitten. En ik ook ;-) Vanaf nu gaat de Mei-Tai altijd mee!

ByKay

Eigenaresse van en creatieve brein achter ByKay is Kay Poelen. Als moeder van vier kleine kinderen (Nouk, Mik, Sep & Yip) was de draagdoek met de vele voordelen onmisbaar in haar leven. Na de geboorte van dochter Nouk gebruikte ze al regelmatig een lange draagdoek. Na de geboorte van Mik, die last had van reflux en véél huilde, werd de draagdoek al snel een onmisbaar item in de huishouding. Het dichtbij willen dragen van kinderen, is samen met het geven van borstvoeding, een echte levenswijze van Kay geworden; van een lap stof naar een ‘way of life’…

Naast de Mei Tai produceert ByKay nog vele andere pareltjes... 

Lees ook: