28 mei 2019

Winactie Smulkids

Vierkant prentenboek met een grote diversiteit aan personen, zowel qua culturen, o.a. op de markt en in de peuterspeelzaal, als andere kenmerken, zoals een vader in een rolstoel en een papa die in de keuken staat, waarbij de dagelijkse eetmomenten centraal staan.

Kleine kinderen en (gezonde) voeding: het is vaak een haat/liefde verhouding. De ene dag lust je kindje alles, en de dag erna is alles vies. Dat kan zorgen voor veel strijd aan tafel of juist veel plezier! Hoe gaat het bij andere gezinnen thuis? Dat staat centraal in het prentenboek Smulkids.

Leerzaam prentenboek

De dagelijkse maaltijden zijn een belangrijk onderdeel binnen een gezin. Het boek laat deze verschillende momenten zien door herkenbare illustraties, aan de eettafel of in de keuken. Een dreumes die nog niet zo goed kan eten en helemaal onder de pap gesmeerd zit, een beker drinken op de grond, spaghetti in je haar, maar ook kinderen die al met mes en vork eten en uit een beker drinken. 

Culturele diversiteit

Smulkids richt zich door middel van de illustraties tot verschillende gezinstypen en -momenten. Je krijgt een kijkje in de huis- en eetkamers van verschillende gezinnen. Zo eten ze bij het ene gezin boterhammen als lunch (en eet de hond stiekem ook een hapje mee), wordt er een keuken verder een lekkere salade klaargemaakt, en even verderop is de keuken ontploft, doordat papa met de kinderen een chocoladetaart aan het bakken is. Ook komen er verschillende culturen naar voren. 

Winactie

De winactie is gesloten.