Een commode kopen voor je kindje? Let hierop!

Krijg je een baby? Gefeliciteerd! Als aanstaande ouder wil je de komst van je kleintje natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden. Ook het inrichten van de babykamer hoort hierbij. Onmisbaar in de kamer van je baby is een commode. Die gebruik je namelijk om je kleintje te wassen, aan te kleden en te verschonen en om spullen in op te bergen. Maar hoe kies je nou de juiste? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een commode.

1. De hoogte van de commode

Het is belangrijk dat de commode de juiste hoogte heeft. Zo sta je comfortabel terwijl je je kindje verzorgt. Over het algemeen is tussen de 90 en 105 cm een prettige hoogte. Het is ook handig als het meubelstuk van onder open is, zodat je er met je voeten onder kunt. Je hoeft dan niet naar voren te buigen als je je kindje verzorgt. Loop je thuis vaak op sokken? Doe dan in de winkel je schoenen uit als je een commode test. Zo weet je namelijk zeker dat de onderkant niet te laag is en je voeten eronder passen.

2. Het formaat van het blad

Als je je kindje gaat verzorgen wil je natuurlijk genoeg ruimte hebben. Kies daarom bij voorkeur voor een blad dat minimaal 75 cm breed en 60 cm diep is. Zo kan je baby comfortabel liggen en heb je ook nog genoeg ruimte voor kleertjes, babydoekjes en andere verzorgingsproducten. Een blad met deze afmetingen biedt ook genoeg ruimte voor een aankleedkussen en dat is fijn voor je kleintje. Zo ligt hij of zij namelijk niet op een harde en koude ondergrond.

3. Opbergruimte voor spullen

Behalve als verschoningsplek voor je baby, kan een commode ook dienen als opbergplek. Veel commodes hebben namelijk planken of lades om spullen op te bergen. Handig, want zo heb je de spullen die je nodig hebt altijd bij de hand en hoef je je kindje niet alleen te laten om bijvoorbeeld een luier of speen te pakken. Dat is behalve comfortabeler ook nog eens een stuk veiliger.

4. Veiligheid

Commodes zijn vrij hoog en een ongelukje zit in een klein hoekje. Je kindje kan er bijvoorbeeld onverhoopt vanaf vallen. Het is daarom verstandig om voor een exemplaar met opstaande randen aan de achter- en zijkanten te kiezen. Zo kan je baby er niet vanaf rollen.

5. Stevig en stabiel

Het spreekt waarschijnlijk voor zich, maar het is heel belangrijk dat de commode stevig en stabiel is en tegen een stootje kan. Controleer daarom altijd of hij stabiel staat, ook als je de deuren en/of laden opent. Zet je gekozen commode tot slot thuis op een stevige en vlakke ondergrond zodat hij niet kan gaan wiebelen en hang er geen zware spullen aan. Zo kan jij je commode veilig gebruiken voor de verzorging van je kindje.