Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Is een kind automatisch meeverzekerd met zijn ouders?

Je bent net bevallen of je bent nog aan de wachten op de komst van je baby. De babykamer is al klaar of misschien ben je nog druk in de weer om alles op tijd af te hebben. Of je nu al meerdere kinderen hebt of dit je eerste kindje is, een baby verwelkomen blijft een bijzonder moment. Maar heb je ook al gedacht aan de wat serieuzere zaken, zoals de verzekering van je newborn? In dit artikel krijg je hier wat belangrijke en handige informatie over.

De zorg voor jouw baby

Een kind krijgen brengt veel geregel met zich mee. Het is dan heel begrijpelijk dat je niet gelijk aan je zorgverzekering denkt. De overheid komt je daarom tegemoet. Je krijg na de geboorte van de baby namelijk nog vier maanden de tijd om dat allemaal te regelen. Je kind is namelijk niet automatisch verzekerd. Je kan er dus voor kiezen om de baby mee te laten verzekeren met jou of jouw partner. Het is een goed idee om je kind bij te schrijven bij degene met de meest uitgebreide dekking. Indien je dit niet op tijd regelt, komen de gemaakte kosten voor eigen rekening, dat zou zonde zijn. En het goede nieuws is dat het meeverzekeren van jouw kind helemaal gratis is!

Een nieuw jaar

Het lijkt ver weg, maar voor je het weet is het nieuwe jaar aangebroken. Het is daarom fijn als je nu al nadenkt over wat je gaat doen met jouw verzekering. Je kan er namelijk aan het einde van het jaar altijd voor kiezen om een andere zorgverzekering te kiezen. Alhoewel een Zorgverzekering vergelijken niet iedereens favoriete bezigheid is, is het wel belangrijk om het te doen. Vooral zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Tussen 12 november en 31 december kan je overstappen. Begin al op tijd met nadenken over jouw zorgwensen én die van je kind(eren) zodat je genoeg tijd hebt om de opties voor je Zorgverzekering 2023 te vergelijken.

Dit artikel is samen met Zorgkiezer tot stand gekomen

Lees ook: