10x musthave producten voor een newborn die je echt in huis wil hebben

De baby uitzetlijsten vliegen je om de oren! Maar welke items heb je nu écht nodig met een newborn in huis? Wij hebben de 10 fijnste babyproducten voor je verzameld. 

1. Draagzak: knus en super handig

Een draagzak is eigenlijk onmisbaar met een newborn. Het is dé oplossing voor darmkrampjes en sprongetjes, zodat je baby toch lekker dichtbij jou kan zijn en tegelijkertijd rustig kan slapen. Jij hebt je handen vrij of kunt even naar buiten voor een wandeling. Je kan kiezen voor een draagdoek, draagzak of een Mei Tai. Dit is een draagdoek die al is voorgevormd. Tip! Je koopt hier voordelige draagzakken.

2. Wipstoeltje: lekker overzichtelijk

Het wipstoeltje is de eerste plek waar je baby de wereld kan observeren. Het is ideaal wanneer je even je handen vrij moet hebben terwijl je baby wakker is. In de wipstoel zet je hem overal dichtbij, bijvoorbeeld als jij gaat koken of de was opvouwen. Je baby kan jou in de gaten houden en geniet tegelijkertijd van de bewegingen van de wipper. Mama’s zetten de wipper zelfs in de badkamer om even te kunnen douchen terwijl je zeker weet dat je kindje tevreden is. Want het idee dat je een baby hoort huilen tijdens het douchen helpt niet echt om te ontspannen.

3. Babynestje: slapen kan overal

Een babynestje is fijn voor slaapjes overdag of in de avond, terwijl jij nog in de woonkamer bent. Het is een geborgen slaapplek voor in de box, die nog best groot kan zijn voor zo'n kleine baby. De opstaande randen van het nestje geven een veilig gevoel. En als je weinig ruimte hebt voor een box in huis, is het nestje helemaal een uitkomst. Je legt hem gewoon op het vloerkleed of op de bank. Het is ook handig om het nestje ergens mee naartoe te nemen, zo kan je baby overal makkelijk slapen. Bekijk de fijnste babynestjes hier.

4. Boxpakjes: nu in de sale

Boxpakjes zijn niet alleen schattig, maar ook ontzettend praktisch. De zachte stoffen zorgen ervoor dat je baby zich vrij kan bewegen en comfortabel ligt, of het nu tijd is voor spelen of slapen. Je trekt een boxpakje makkelijk aan en uit en het is de meest comfortabele kleding voor elke baby. Bekijk de fijnste boxpakjes hier.

5. Slaapzakjes: warm en veilig

Een goede nachtrust is goud waard, en slaapzakjes hebben een positieve invloed op de slaap van je kindje. Een slaapzakje houdt je baby lekker warm en geborgen. Je kunt kiezen voor een normale slaapzak of voor een speciale inbakerslaapzak. Handig voor onrustig slapende baby's. Je koopt de zachtste slaapzakjes hier bij Prénatal!

6. Babyfoon met beeld

Een babyfoon met beeld is voor veel ouders een hele geruststelling. Slaapt hij nou wel of niet? Wat is dat voor geluid dat hij maakt? Ligt het dekentje nog goed? Een babyfoon met camera zorgt ervoor dat je zelf meer kan ontspannen tijdens dutjes, doordat je op ieder moment even kunt kijken of je baby nog lekker ligt te slapen. Babyfoons bestel je voordelig bij Prénatal.

7. Baby douchehandschoen

Zeg maar dag tegen glibberige momenten tijdens het badderen. Met een antislip baby douchehandschoen heb je je kleintje stevig vast. Wel zo’n fijn idee! Deze handige handschoen kun je hier bestellen.

8. Co-sleeper, samen en toch apart slapen

Met een co-sleeper maak je de nachtvoedingen een stuk relaxter. Het bedje zet je eenvoudig tegen je eigen bed aan, waardoor je baby dichtbij is, zonder in jouw bed te liggen. Zo combineer je het beste: veiligheid voor je baby, dichtbij elkaar zijn én gemak voor jou.

9. White noise apparaat

Veel baby’s worden snel wakker van geluiden. Een white noise apparaat is de truc. Het imiteert rustgevende geluiden, zoals het geruis van de wind of het kloppen van een hart. Perfect om je baby te helpen om in slaap te vallen, én door te slapen. Je kunt hier lezen hoe white noise precies werkt en hoe je het gebruikt.

10. Het fijnste autostoeltje

Oké, als je geen auto hebt is het overbodig, maar in alle andere gevallen is dit een echte must om aan te schaffen. Misschien heb je een thuisbevalling gepland, maar mocht het onverhoopt anders lopen, wil je wel een autostoel in de auto hebben, voor het geval je onverwachts naar het ziekenhuis moet. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel autostoeltjes op de markt, maar er is één autostoel in het bijzonder waar we erg fan van zijn. De Maxi-Cosi Coral 360 kun je namelijk in twee delen uit elkaar halen, waardoor het véél minder zwaar tillen is. En dat is een uitkomst voor de stukken die je moet lopen naar de auto toe (helemaal als je pas een paar weken geleden bent bevallen). Je koopt deze geweldige autostoel hier.

Lees ook: