De leukste babykleding tips: scoren voor weinig én duurzaam

Betaalbare babykleding nodig? Lees hier onze tips om slim babykleding in te kopen en tegelijkertijd duurzaamheid niet uit het oog te verliezen. Want laten we eerlijk zijn, babykleding kan behoorlijk prijzig zijn en je wilt niet dat je kleintje er na een paar keer dragen alweer uitgegroeid is. Gelukkig zijn er genoeg manieren om hippe én betaalbare babykleding te scoren.

Waar kun je op letten bij het kopen van babykleding?

Wanneer je op zoek gaat naar betaalbare babykleding, is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Zo is de pasvorm van rompers van groot belang, deze moeten goed om de luier sluiten. Bij andere kleding kun je het wat minder nauw nemen met de maat. Truien kun je bijvoorbeeld op de groei kopen, wat er vaak heel leuk uitziet met omgeslagen mouwen. Boxpakjes zijn daarnaast een handige oplossing voor sokjes die nooit blijven zitten, terwijl het ook nog eens lekker zit voor je baby.

Verder is het aan te raden om het materiaal van de kleding goed te bekijken. Baby's hebben namelijk een dunne en gevoelige huid, waardoor sommige materialen kunnen irriteren. Katoen is daarom een goede keuze, het is zacht en luchtdoorlatend. En wist je dat de fijne rompers van Zeeman gemaakt zijn van super zacht én biologisch katoen?

Een gratis romper voor jou! Ben je in verwachting of is je baby net geboren? Dan kun je gratis een romper ophalen in een Zeeman winkel bij jou in de buurt. Dat is pas een leuk cadeau! De rompers van Zeeman hebben zo min mogelijk naden, zijn GOTS-gecertificeerd én duurzaam geproduceerd. Lees hier hoe je jouw gratis romper kunt ophalen.

Betaalbare babykleding nodig? Zo doe je slim inkopen

Een van de beste manieren om betaalbare babykleding te scoren is door slim in te kopen. Als je er op tijd bij bent, is het een goed idee om te shoppen in de sale. Vaak zijn er leuke aanbiedingen te vinden en kun je dezelfde kwaliteit krijgen voor minder geld. Een andere optie is tweedehands babykleding. Veel baby's dragen hun kleding maar een paar keer voordat ze eruit groeien, dus tweedehands babykleding is vaak nog in goede staat. Er zijn verschillende apps die tweedehands babykleding aanbieden, zoals Vinted. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens goed voor je portemonnee.

Tips voor leuke babykledingsetjes

Baby’s zien er al snel schattig uit, in welke babykleding dan ook. Maar soms kan het een uitdaging zijn om te bepalen welke kledingstukken het beste bij elkaar passen. Een handige tip is om te werken met kledingsetjes of pakjes. Bij het maken van een kledingsetje kun je het best selecteren op kleur- en patrooncombinaties. Zorg dat je voldoende basics in de kast hebt in effen kleuren. Je kunt effen kleding heel makkelijk weer combineren met prints en patronen. Bepaal daarnaast welke kleuren je goed vind passen bij je baby, zoals pastelkleuren, natuurlijke kleuren of bijvoorbeeld een selectie van mint, blauw en groen en houd daar rekening mee bij het kopen van nieuwe kleding.

Verantwoorde babykleding met duurzame materialen

Bij Zeeman weten ze als geen ander hoe belangrijk het is om babykleding verantwoord en duurzaam te produceren. Ze zien het als een uitdaging om een goed product te maken voor weinig geld.

Met hun keurmerk "Vertrouwen in textiel" (Oeko-Tex) garanderen ze textiel zonder schadelijke stoffen. Dat is wel zo fijn voor de kleding die je baby draagt.

Door het gebruik van zo min mogelijk verpakkingsmateriaal streven ze ernaar om hun plastic afval tot nul te reduceren. Daarnaast kennen ze de fabrikanten waarmee ze werken persoonlijk en stellen ze duidelijke voorwaarden om kinderarbeid, onveilige werkplekken en oneerlijke lonen te voorkomen. 

Happy shopping!

Met deze tips kun je met een gerust hart betaalbaar en duurzaam verantwoord gaan winkelen. Veel plezier met het zoeken van leuke babykleding voor je kleintje! 

Lees ook: