Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

Een dagje CORPUS: dit is onze ervaring met deze reis door het lichaam

CORPUS is meer dan een museum; het is een unieke ervaring die je meeneemt op een reis door ons lichaam. Je ervaart letterlijk hoe het is om in 'de huid' van een menselijk lichaam te kruipen. Wij hadden het geluk om deze bijzondere reis te mogen ervaren en dit is wat we ervan vonden.

De start van de reis

Je wandelt het gebouw van CORPUS binnen en kunt even in de ontvangstruimte wachten voordat je met een groepje aan je ontdekkingsreis begint. Iedereen krijgt een koptelefoon met ontvanger, deze gebruik je voor de audiotour tijdens de wandeling door het lichaam.

Eerste indrukken

Je begint aan de onderkant van het gigantische lichaam. Het is meteen heel indrukwekkend. Via je koptelefoon krijg je gedetailleerde uitleg over wat je te zien krijgt. Zo zie je hoe de huid reageert als je bijvoorbeeld een splinter krijgt. Het is mooi om te zien hoe alle cellen samenwerken om infecties te voorkomen en de huid te genezen.

Geluiden en sensaties van het lichaam

Door de hele tour heen zijn geluiden te horen, zoals hartslagen en bloedstromen. Het geeft een extra dimensie aan de ervaring, al kan het voor jongere kinderen nog wat spannend zijn. Onze 6-jarige vond het soms een beetje spannend en kon niet altijd alle geluiden plaatsen.

De echte ervaring: 3D!

In sommige ruimtes (lichaamsdelen) krijg je een 3D-bril op en neem je plaats op stoelen. Alles is uitvergroot, je voelt je net een mini-reiziger die door enorme organen en cellen heen beweegt. En door het 3D-effect krijg je een nog veel beter beeld van de interne processen. Heel mooi gedaan.

Het hele lijf werkt samen

Tijdens de tour kom je van alles te weten. Van het nut en de noodzaak van hoesten tot het verteringsproces na het eten van een broodje. Het menselijk gehoor is ook een los onderdeel. Hoe wordt geluid eigenlijk omgezet in iets dat onze hersenen kunnen begrijpen? Het is echt bijzonder om te zien en ervaren hoe alles zo perfect samenwerkt in ons lichaam.

Op naar de hersenen

Je sluit de rondleiding af in het brein, waar je met mooie visualisaties en uitleg een inkijkje krijgt in de werking van onze hersenen. Je ziet hoe alle informatie wordt verwerkt en hoe de rest van het lichaam wordt aangestuurd.

TIP

Wil je meer te weten komen over deze bijzondere experience? Op deze pagina vind je wat er allemaal te ontdekken valt bij CORPUS. En bij de Veelgestelde vragen zal je zeker antwoord krijgen op alle vragen die je hebt.

Spelenderwijs nog meer ontdekken

Na de tour kom je in een interactief gedeelte. Onze 6-jarige vond de speurtocht met allerlei opdrachten en vragen superleuk. Het is een goede aanvulling op de tour. Er zijn spelletjes, quizzen en interactieve opdrachten verspreid over verschillende verdiepingen. Leuk voor de kinderen, maar ook zeker voor volwassenen. Zo is er een cabine waar je je gehoor kunt testen, en dat is echt niet makkelijk! Ook kun je bijvoorbeeld een actieve quiz doen waarbij je het juiste antwoord geeft door er letterlijk op te springen.

Voor het hele gezin geschikt

Of je nu jong of oud bent, er is altijd iets nieuws te ontdekken over ons eigen lichaam. De tour beantwoordt vragen voor kinderen in elke leeftijdsfase. Dat maakt van CORPUS een veelzijdig en vermakelijk uitje voor het hele gezin.