Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

Inspiratie voor makkelijke kindertraktaties op school

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Dan willen jullie natuurlijk een feestelijke traktatie hebben om uit te delen in de klas. Maar liever kost dit niet te veel tijd of geld. Op Pinterest vind je tal van knutsels en leuke ideeën, maar voor veel van deze creaties heb je veel materialen nodig. Bovendien ben je er wel even zoet mee. Wij helpen jullie graag op weg. In dit artikel delen we volop leuke tips voor makkelijke en gezonde traktaties voor op school.

Gezonde traktaties

Op de meeste scholen is het belangrijk om, vooral in de onderbouw, een gezonde traktatie mee te nemen. Maar wat zijn nu leuke traktaties die én gezond zijn én makkelijk te maken zijn? Wij geven enkele ontzettend leuke tips voor iets lekkers voor de kinderen.

Bananen racebaan

Met bananen racebanen kweek je zeker goodwill bij de ouders, leraren én de kinderen. En het is ontzettend makkelijk te maken. Met een pak raceautootjes en een paar trossen bananen maak je een leuke traktatie voor de hele klas. Op de bananen teken je een racebaan, gezellige auto’s bevestig je erop en de gezonde traktatie is af.

Feestelijke fruitspiesjes

Fruit op een prikker is makkelijk, veelzijdig en een leuke manier om iets gezonds te trakteren. Je kunt er bovendien volop mee variëren. Favoriete fruitsoorten op een prikker zijn bijvoorbeeld aardbeien, bananen, appels en druiven. Maar je kunt ook een spiesje met groente, zoals tomaat, komkommer of paprika, maken.

Je kunt ook vrolijke fruitspiesjes maken met de letters van de jarige job. Met meloen en lettervormpjes maak je in een handomdraai gepersonaliseerde prikkers. En de kinderen kunnen er prima bij helpen. Een gezonde én makkelijke traktatie van fruit.

Feestelijk doosje rozijntjes

Een doosje rozijntjes wordt vaak ook geaccepteerd als gezonde traktatie en is bovendien erg geliefde in de kleuterklas. Je kunt hier volop mee variëren voor een leuke traktatie als jouw kind jarig is.

Tover de doosjes rozijntjes om tot Nijntje, indiaantjes, Peppa Pig, horloge of het favoriete tekenfilmkarakter van jouw kind. Op Pinterest vind je tal van creatieve ideeën om de doosjes te pimpen en zo wordt gezond trakteren makkelijk en leuk.

Fruitijsjes

Vooral in de zomer is het heerlijk om ijsjes te trakteren op school. Fruitijsjes zijn ontzettend makkelijk zelf te maken en je kunt er alle kanten mee op. Pureer een stuk fruit met water voor de lekkerste waterijsjes of voeg yoghurt of melk toe voor romigere ijsjes. Je zult er wel even ruimte voor vrij moeten maken in de vriezer, maar dan heb je wel een heerlijke traktatie met minimale moeite.

Appelmonsters

Van een paar schijfjes appel, een schijfje aardbei, jam en snoepoogjes maak je in een handomdraai schattige appelmonsters om uit te delen. Een gezonde snack waar vooral de kleintjes erg enthousiast over zullen zijn.

Kindertraktaties met snoepjes

Wil jouw zoon of dochter graag snoep of chips trakteren? Vraag dan altijd eerst even aan de juf of dit mag in de klas. Of sla de schoolgids erop na. Is het trakteren op snoep, koek of chips toegestaan? Dan zijn onderstaande leuke traktatietips absoluut de moeite waard én makkelijk te maken.

Speklolly’s

Mag er wel op snoep worden getrakteerd in de klas? Dan zijn deze speklolly’s een absolute aanrader. Want wie houdt er nou niet van spekjes? Je kunt er volop mee variëren. Draai een lang spekje rond voor een speklolly zoals op de foto of stapel kleine spekjes op een satéstokje voor een vrolijk geheel.

Koekiemonster

Een eenvoudige snack als een stroopwafel tover je in een handomdraai om in een ontzettend leuke traktatie van koekiemonstertjes. Je vouwt en plakt deze koekiemonsters makkelijk samen en je kunt natuurlijk ook variëren en alle andere monsters van Sesamstraat maken.

Oreo lolly's

En voor nog meer leuke lollytraktaties raden we deze versierde Oreo’s op een stokje aan. Een zak lollystokjes of rietjes is zo gehaald en de Oreo's kun je op allerlei manieren versieren door gebruik te maken van gesmolten chocola.

Ninjago chipszakjes

Wanneer de kinderen wat ouder zijn, willen ze vaak chips trakteren op school. Gelukkig kun je ook daar iets leuks van maken. Zo kun je van een simpel zakje chips deze toffe Ninjago figuren maken. De printable en de uitgebreide beschrijving vind je op Lady Lemonade.

Nibb-its ketting

Wil je het echt eenvoudig houden? Maak dan deze golden oldie! De Nibb-its ketting werd tijdens onze jeugd vaak getrakteerd in de klas en is nog steeds de moeite waard om te maken. Met een dropveter en een zak Nibb-its ringen maak je in een handomdraai deze smakelijke traktatie.