Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Baby- en kinder EHBO-cursus: dit is de beste (en goedkoopste)

Stel je voor: je bent thuis met je kleintje en ineens gebeurt er iets onverwachts. Je kind verslikt zich in een stukje eten, krijgt hete thee over zich heen of valt van de trap. In zulke situaties is het van onschatbare waarde om te weten wat je moet doen. Een EHBO-cursus kan dan een wereld van verschil maken. 

Wist je dat....

Er dagelijks honderden kinderen in Nederland op de spoedeisende hulp belanden? Dat is ontzettend veel. En in de meeste gevallen gebeuren de ongelukken in en rondom huis. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Met de kennis en ervaring die je opdoet tijdens een EHBO-cursus weet je wat je moet doen én durf je in actie te komen wanneer het nodig is. Zo weet je zeker dat je jouw kind kunt helpen in geval van nood, zoals een brandwond.

Een EHBO-cursus wordt vaak vergoed

Wist je dat veel aanvullende zorgverzekeringen (een deel van) de kosten van EHBO-cursussen vergoeden?  Het is fijn om te weten dat je (een deel van) de kosten terug kunt krijgen, dat maakt de keuze een stuk makkelijker om een cursus te volgen! Bekijk de polis van je zorgverzekeraar, het staat meestal bij het onderdeel 'preventie'. Je kunt ook in deze online tool binnen 1 minuut ontdekken of jouw zorgverzekeraar de cursus vergoedt.

Kies voor kwaliteit
Nu we weten waarom het zo belangrijk is om EHBO-kennis te hebben, komt de vraag: welke EHBO-cursus is de beste? Het antwoord ligt in de kwaliteit van de inhoud, waar nogal wat verschil in zit, én de locatie. Het is wel zo fijn als je niet ver hoeft te reizen. Natuurlijk kun je kiezen voor het gemak van een online cursus maar cursisten vinden een fysieke cursus vaak fijner, omdat je de handelingen echt in de praktijk leert toepassen. Dat geeft je meer zelfvertrouwen in een noodsituatie.

Welke EHBO cursus kies je?

Er zijn vele EHBO cursussen te vinden maar je leert niet overal hetzelfde. De baby- en kind EHBO-cursussen van Rode Kruis zijn speciaal ontworpen voor ouders en verzorgers en richten zich op de meest voorkomende noodsituaties bij kinderen.

Wat leer je in een EHBO-cursus?

In een EHBO-cursus leer je hoe je in actie komt bij veelvoorkomende ongelukken en letsels bij kinderen. Zo ga je aan de slag met bijvoorbeeld verslikking, ernstige allergische reacties, voorwerpen in de neus of het oor, een tand door de lip en andere ongelukjes. Met deze kennis en praktijkervaring sta je sterker in je schoenen wanneer er iets gebeurt, en durf je te handelen. In uitgebreide cursussen komt ook reanimatie aan bod.

TIP

Wist je dat je al vanaf €17,50 een Online Cursus EHBO aan baby's en kinderen kunt volgen? Zo leer je in 2 uurtjes (online) wat te doen bij veelvoorkomende ongelukjes bij kinderen

Waarom kiezen voor Rode Kruis?

  • Rode Kruis is dé autoriteit in EHBO: Kwaliteit gegarandeerd en altijd de meest recente kennis.
  • Flexibele cursussen: Je kunt kiezen tussen praktijklessen of e-learning, of een combinatie ervan.
  • Praktijkgericht: Door de cursus durf je te handelen in noodsituaties, en vol vertrouwen.
  • Altijd in de buurt: Rode Kruis heeft een landelijke dekking (dus je vindt altijd een cursus bij jou in de buurt) maar je kunt ook kiezen voor een groepscursus op je eigen locatie (bijvoorbeeld samen met familie of collega's!)
  • Altijd les van topinstructeurs: Alle cursussen worden gegeven door de beste, gecertificeerde experts.

Word een ster in EHBO. Ontdek alle EHBO-cursussen voor baby’s en kinderen van het Rode Kruis. Perfect voor thuis of in de kinderopvang. Kies uit online, klassikaal, of een mix. Meld je hier eenvoudig aan voor een cursus bij jou in de buurt!