Tips voor het kopen van een winterjas voor je kind

Met de winter voor de deur is het tijd om na te denken over een nieuwe winterjas voor je kind(eren), waarschijnlijk past de jas van vorig jaar niet meer. Maar terwijl jij vooral denkt aan warm, wil jouw kind liever een "coole" jas. Het kan daarom best lastig zijn om een winterjas te kopen die voldoet aan alle wensen.

Het is handig om te weten dat de keuze voor een jas ook afhankelijk is van de leeftijd van jouw kind. Een winterjas voor een baby heeft andere wensen dan een winterjas voor een onrustige kleuter. De tips hieronder zijn vooral bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Is het handig om een winterjas op de groei te kopen?

Je denkt dat je geld kunt besparen door een jas op de groei te kopen, maar het zou je ook juist geld kunnen kosten. Kinderen groeien razendsnel wanneer je dat het minst verwacht. Dat jouw kind vorig jaar een bepaalde maat had, is geen garantie dat hij of zij dit jaar de daaropvolgende grotere maat heeft. Het zou maar zo kunnen dat een kind alweer twee maten groter is geworden tegen de tijd dat de volgende winter begint. Wanneer je dan een duurdere jas op de groei hebt gekocht, is dat erg zonde. En jassen die niet de juiste maat hebben, kunnen voor kinderen erg oncomfortabel zijn. Ze zitten bijvoorbeeld in de weg bij het buitenspelen door te lange mouwen.

Zo kun je goed zien of een oude jas nog past

De makkelijkste tip is om de jas met een goede wintertrui eronder te passen. Check of de mouwen tot de polsen van jouw kind komen en of de jas de buik van je kind bedekt wanneer hij zijn armen optilt.

De lengte van de jas hangt ook af van de buitentemperatuur en de activiteiten die je kind graag doet. Een lange jas houdt zowel het lichaam als de bovenbenen warm, dat is natuurlijk fijn. Maar als jouw kind graag op pad gaat om buiten te spelen, kan een langere jas juist in de weg zitten. Ga voor een jas die goed aansluit bij de buik en rug, zodat koele lucht niet erbij in komt.

Welke jas je ook kiest, hij moet comfortabel en ademend zijn, en bewegelijk genoeg om je kind de ruimte te geven om te springen, rennen en spelen. Natuurlijk moet het ook genoeg bescherming bieden om langer warm te blijven, zodat ze de hele dag kunnen spelen.

Maar mama, deze vind ik niet mooi

Dat jij het belangrijk vindt dat de jas functioneel en warm is, is voor je kind waarschijnlijk niet genoeg. Om ervoor te zorgen dat je kind de jas graag zal dragen, kun je het best samen een jas uitzoeken. Zo weet je zeker dat je kind blij is met jullie keuze. Hiervoor hoef je niet eens samen op pad, je kunt ook samen online op de bank winkelen. De leukste winterjassen voor meisjes en jongens vind je tegenwoordig ook gewoon online.

Deze tips gelden voornamelijk voor kinderen in de bassischoolleeftijd. Voor baby’s en peuters gelden weer andere vuistregels. Ook alle Babyspullen, waaronder jassen, shop je tegenwoordig net zo gemakkelijk online.