Dit zijn de beste GPS horloges voor kinderen: veilig spelen en altijd bereikbaar

Je wilt dat je kind veilig is, maar ook dat ze vrij kunnen spelen. Gelukkig zijn er nu GPS-horloges. Hiermee kun je snel zien waar je kind is. Het geeft je rust en vertrouwen dat je je kind ook van een afstandje kunt zien en bellen. Het is ook een fijne manier om in contact te blijven, vooral tijdens buitenactiviteiten of schooluitjes. Hoe kies je het beste GPS horloge voor jouw kind? Waar moet je op letten, welke functies zijn belangrijk en wat zijn de kosten? In dit artikel vind je de beste GPS horloges voor kinderen, inclusief hun voor- en nadelen, om je te helpen de juiste keuze te maken. Heb jij al een GPS horloge voor je kind? 

Wat is een GPS horloge?

Een GPS horloge is een slim horloge dat GPS-technologie gebruikt om de locatie te vinden. Het werkt zoals een navigatiesysteem in de auto, maar dan kleiner en speciaal gemaakt voor kinderen. Het is compact en heeft een leuk ontwerp.

De meeste GPS horloges zijn verbonden met een handige app waarmee je als ouder de locatie van je kind kunt bekijken. Sommige GPS horloges hebben ook extra functies, zoals de mogelijkheid om te bellen, een alarmknop of geofencing. Met geofencing kun je een virtuele grens instellen waarbinnen je kind veilig moet blijven tijdens het buitenspelen.

Waarom kiezen voor een GPS horloge voor je kind?

Steeds meer ouders gebruiken tegenwoordig GPS horloges voor hun kinderen. Het lijkt een handige manier om je kinderen wat vrijheid te geven, terwijl je toch een oogje in het zeil houdt. Maar niet iedereen is er even enthousiast over. Laten we eens kijken naar de goede en minder goede kanten van GPS horloges voor kinderen.

De voordelen van een GPS horloge voor kinderen

 • Het geeft je een fijn gevoel en kan je zorgen verminderen.
 • Je kunt snel de locatie van je kind zien in geval van nood of wanneer ze te laat thuis zijn.
 • Je kunt op afstand contact houden met je kind.
 • Je kunt je kind snel 'roepen' voor een afspraak of voor het avondeten.
 • Met een alarmknop kan je kind snel hulp inschakelen.
 • Met de geofencing functie kun je een veilige zone instellen waarbinnen je kind moet blijven tijdens het buitenspelen.

De nadelen van een GPS horloge voor kinderen

 • Je kind ervaart misschien minder privacy en vrijheid door het horloge.
 • Het kan leiden tot obsessief gedrag bij ouders.
 • GPS-horloges zijn niet altijd betrouwbaar. Soms kunnen ze geen exacte locatie aangeven als er obstakels in de buurt zijn of als er geen bereik is.
 • Sommige kinderen vinden het dragen van een horloge vervelend of oncomfortabel.
 • Er is een risico dat je kind het horloge kwijt raakt of dat het gestolen wordt.

Wanneer koop je een GPS horloge voor je kind?

Een GPS-horloge heeft duidelijke voordelen, maar ook enkele nadelen, voor zowel ouders als kinderen. Daarom is het een persoonlijke keuze om er een aan te schaffen. Je kunt besluiten om een GPS-horloge voor je kind te kopen als ze vaak afspraken buiten de deur hebben, veel buiten spelen met vrienden of soms laat thuis komen. Het is ook handig voor jullie communicatie wanneer je aan het werk bent en je kind ergens anders is.

Vanaf welke leeftijd een GPS horloge voor je kind?

Als je kind 6 jaar of ouder is, overweeg je misschien ook om een GPS-horloge te kopen. Dat is begrijpelijk, want je wilt dat je kind plezier heeft en de wereld ontdekt, maar tegelijkertijd wil je ook zeker weten dat het veilig speelt. Gelukkig zijn er allerlei soorten GPS-horloges verkrijgbaar, waardoor het voor je als ouder makkelijker is om iets te vinden dat past bij de leeftijd en behoeften van je kind.

Welke functies heeft een GPS horloge?

Er zijn veel verschillende GPS-horloges te koop. Ze zien er anders uit, hebben verschillende kleuren en functies, en kosten ook verschillend. Maar de meeste hebben dezelfde belangrijke functies. Ze kunnen bijvoorbeeld laten zien waar je kind is, hebben een SOS-knop voor noodgevallen, kunnen bellen en gebeld worden, en soms hebben ze extra opties zoals een stappenteller of hartslagmeter. Als je er een voor je kind wilt kopen, kies er dan eentje met de functies die jij belangrijk vindt.

Horloge kind GPS

Aan de hand van GPS, oftewel een global positioning system, wordt de locatie van het horloge en daarmee ook de drager ervan bepaald. Dit maakt het voor jou als ouder mogelijk om op afstand te zien waar je kind is.

SOS-knop op GPS horloge kind

De SOS-knop op het horloge is een handige functie in geval van nood. Wanneer je kind in een gevaarlijke situatie terechtkomt of hulp nodig heeft, kan hij of zij met één druk op de knop contact opnemen met een vooraf ingesteld noodnummer. Dit kan jouw nummer zijn, maar dit kun je ook instellen op een ander persoon of een nooddienst.

Kind kan bellen vanaf GPS horloge 

Sommige GPS horloges hebben ook de mogelijkheid om te bellen of om gebeld te worden. Dit kan handig zijn als je kind alleen op pad gaat of als jij wilt weten waar hij is. Zo kun je op elk moment contact met elkaar hebben.

Geofencing met je GPS horloge

Geofencing is een handige functie waarmee je een denkbeeldige grens kunt maken rond specifieke plaatsen, zoals de school van je kind of het huis van een vriendje. Als je kind die grens overgaat, krijg je als ouder een melding. Zo kun je snel zien waar je kind zich bevindt en of je kind in het afgestemde gebied zit. 

Het beste GPS horloge voor je kind

Er zijn veel verschillende GPS horloges specifiek voor kinderen op de markt. Welk GPS horloge kies je voor je kind? Wij geven tips voor de beste en meest populaire GPS horloges van dit moment.

One2track Connect UP GPS horloge

Het One2track Connect UP GPS-horloge voor kinderen is heel geliefd en komt in verschillende kleuren. Het horloge is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar en kan gebruikt worden in heel Europa. Het is erg precies in het bepalen van de locatie dankzij het gebruik van I-GPS: een slim systeem dat GPS, wifi en GSM combineert om de locatie optimaal te bepalen.

 • GPS tracking
 • (video)bellen en gebeld worden met tot 10 contacten
 • SOS knop
 • chatfunctie
 • geofencing
 • instellen stiltemomenten tijdens school
 • spatwaterbestendig
 • batterijduur van 60 uur
 • app geschikt voor Android en iOS

Het horloge wordt geleverd met SIM-kaart en met prepaid plan of mogelijkheid tot upgraden naar het unlimited plan. De kosten voor de One2track Connect UP zijn € 104,95 plus de kosten voor het dataverbruik.

Qlokkie Kiddo 23 GPS horloge

Qlokkie is een Nederlands merk en heeft meerdere modellen GPS horloges speciaal voor kinderen. Het Qlokkie Kiddo 23 model is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is wereldwijd te gebruiken.

 • GPS tracking
 • (video)bellen en gebeld worden
 • chatfunctie
 • SOS knop
 • waterdichte behuizing
 • batterijduur van 72 uur
 • app geschikt voor Android en iOS

Het Qlokkie Kiddo 23 horloge wordt geleverd met SIM-kaart met een tegoed van € 15,- en 1 GB data. Het horloge werkt niet op basis van een abonnement. Je betaalt enkel voor de gebruikte data en minuten. Het Qlokkie Kiddo 23 GPS-horloge is verkrijgbaar vanaf € 99,95.

DEPLAY 4G KidsWatch GPS horloge

Het Deplay 4G KidsWatch GPS-horloge is een goede optie als je een horloge zoekt dat je kind kan helpen volgen en veilig houden. Het heeft veel handige functies, zoals standaard veiligheidsopties en ook extra's om activiteiten en welzijn bij te houden. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen het gebruiken en het heeft een goede verbinding.

 • GPS-tracking
 • video(bellen) en gebeld worden met tot 3 contacten
 • SOS-functie
 • camerafunctie
 • spatwaterbestendig
 • thermometer, bloeddrukmeter en hartslagmeter
 • batterijduur van 12 uur
 • app geschikt voor Android en iOS

De Deplay 4G KidsWatch wordt geleverd met SIM-kaart met daarop 1GB data en € 15,- beltegoed. Je hoeft geen abonnement aan te schaffen en betaalt alleen voor gebruik. De Deplay 4G KidsWatch is verkrijgbaar voor € 97,-.

Welk GPS horloge voor je kind?

De beste GPS-horloge voor jouw kind hangt af van wat jij belangrijk vindt en misschien ook welke je kind leuk vindt om te dragen. Neem de tijd om de verschillende opties te bekijken en kies degene die het beste bij jullie past!

Kosten voor het gebruik van een GPS horloge

Een GPS-horloge voor je kind kan prijzig zijn en er zijn ook kosten voor het gebruik ervan. De prijs hangt af van welk horloge je kiest en wat het kan. Een simpel horloge zonder veel extra's is meestal goedkoper dan een geavanceerder model met extra functies zoals een camera of telefoon. Het is slim om te kijken naar wat je echt nodig hebt en wat binnen je budget past.

Het is belangrijk om te weten dat sommige horloges een abonnement vereisen voor het gebruik van de GPS-functie, terwijl andere alleen eenmalige kosten hebben of kosten per gebruik. Het is daarom slim om goed onderzoek te doen naar de verschillende opties voordat je een GPS-horloge koopt. Zo kun je ervoor zorgen dat je een horloge kiest dat past bij jouw behoeften en budget.

GPS horloge kind Consumentenbond

Enkele jaren geleden kwamen GPS horloges voor kinderen vrij negatief in het nieuws doordat de Noorse Consumentenbond na onderzoek constateerde dat er flink wat mis was met de veiligheid. Gelukkig hebben de meeste fabrikanten de problemen opgelost, dus hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. De fabrikanten die niet hebben geluisterd naar het onderzoek waren vooral die van goedkope GPS horloges uit China. Het is dus slim om te investeren in een GPS-horloge van goede kwaliteit met garanties voor privacy. 

Welke simkaart in GPS horloge van je kind?

Voor een GPS horloge voor kinderen kun je het beste een prepaid simkaart gebruiken. Hiermee betaal je alleen voor wat je gebruikt en heb je geen vaste maandelijkse kosten. Het is belangrijk om te controleren welke netwerken het horloge ondersteunt en welke soorten simkaarten hierbij passen. Vraag bij de provider van het horloge welke simkaart het beste werkt.

Samen genieten van vrijheid

Met een goed GPS horloge voor je kind hoef je je geen zorgen te maken als ze buiten spelen. Kies een goed horloge met de juiste simkaart, en je kunt ze met een gerust hart laten genieten van hun buitenavonturen. Zo groeien ze zorgeloos en vrij op.