Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

Een GPS telefoon horloge voor kinderen met videobellen: een leuk verjaardagscadeau

Ben je op zoek naar een leuk en origineel verjaardagscadeau voor je kind? Denk dan eens aan een GPS telefoonhorloge voor kinderen. Chatten, (video) bellen, fotosnappen, het kan tegenwoordig allemaal. Het is een toegankelijke manier om je kind meer vrijheid te geven en tegelijkertijd ook handig voor jou om makkelijk met je kind te communiceren.

Rust voor de ouders, zelfstandigheid voor de kinderen

Kinderen vinden deze horloges vaak heel stoer en voelen zich ineens “groot”. Niet alleen omdat het er stoer uitziet, maar kinderen kunnen vanaf het moment dat ze het horloge dragen zelfstandig papa, mama, opa of oma via hun horloge (video) bellen. 

Ze kunnen foto’s maken met het horloge en doorsturen naar jullie als ouders of gesproken en geschreven berichten versturen en ontvangen. Er zijn vaak ook nog extra functies zoals een weerstation, stappenteller, stopwatch en nog veel meer. Eigenlijk alles wat ze op de smartwatches van hun ouders ook zien.

Een normale smartphone is vaak te groot voor kinderen. Ook kan een telefoon snel worden verloren of stuk gaan. En een telefoon kan als een grote stap voelen omdat je kind allerlei apps kan downloaden. Een GPS belhorloge is dan een uitkomst. Een cadeau waar niet alleen kinderen blij van worden, maar jij waarschijnlijk ook. Het is handig om je kind even kort te bellen als het eten op tafel staat. Of soms even te checken of ze nog steeds in de buurt aan het spelen zijn.

Hoe werkt zo’n GPS horloge voor kinderen nu eigenlijk?

Een GPS horloge kind is een horloge met daarin een GPS tracker en een kleine simkaart, waardoor het horloge werkt als een mobiele telefoon. Het horloge heeft een 06-nummer en kan dus bellen en gebeld worden. Via de dataverbinding van het horloge wordt de informatie uitgewisseld met de ouderapp.

Als ouder installeer je een app op je smartphone. Hiermee kun je alle functies van het horloge bedienen. Je stelt bijvoorbeeld zelf de telefoonnummers in die je kind mag bellen. Ook kun je instellen wie jouw kind mogen bellen. Dit maakt het voor buitenstaanders onmogelijk om jouw kind via het horloge te bereiken. Wel zo’n veilig idee!

Verder kun je via de app realtime de locatie van je kind bekijken en berichten uitwisselen via de chat functie. De meeste modellen werken op basis van prepaid. Je zet als ouder een bedrag op de simkaart van het horloge en daarmee kunnen de kinderen bellen totdat het bedrag opgebruikt is. Om dit proces voor ouders heel eenvoudig te maken heeft fabrikant One2track het prepaid systeem geïntegreerd in de ouderapp. Opwaarderen en het inzien van verbruik is daarmee heel eenvoudig. Ook ontvang je ruim op tijd een waarschuwing wanneer het saldo bijna op is. Zo voorkom je dat je kind ineens onbereikbaar is.

Even videobellen met opa en oma

De Nederlandse fabrikant One2track gaat in het nieuwe assortiment GPS horloges nog een stap verder en voegt nieuwe functies toe, zoals videobellen en foto-snap. In de praktijk zien zij dat deze functies erg populair zijn onder de gebruikers. Vaak worden er ook andere familieleden, zoals opa en oma, toegevoegd als videocontact.

Videobellen is ook leuk voor jongere kinderen die nog niet zo goed zijn in lezen en schrijven. In plaats van een berichtje sturen, kunnen ze even videobellen.

Het is een cadeau waar je kind zelfvertrouwen door krijgt en tegelijkertijd geeft het jou een gevoel van rust omdat je weet dat je kind je altijd kan bereiken als er iets is.