12 juni 2015 door Jacqueline Eckhardt

Botel Bibalo - Het geheim van de kapitein (7+)

Laagdrempelig leesboek voor jonge lezers.

Botel Bibalo – Het geheim van de kapitein
tekst: Vivian den Hollander
ill.: Juliette de Wit
uitg.: Van Holkema & Warendorf, 2015
ISBN: 978-90-003-4412-3
omvang: 106 pagina's
prijs: € 12,95
Online bestellen

Het geheim van de kapitein is deel 3 van de serie rond Botel Bibalo, een oud vrachtschip dat door de vader van Bart en Bibi is omgebouwd tot gastenverblijf. Terwijl hun moeder op kantoor werkt, runt vader Carlo het boothotel en dat gaat steeds beter. Bart en Bibi genieten van de bijzondere gasten, en beleven het ene avontuur na het andere.

Het verhaal draait om Jaap Vis, een oude zeeman met een enorme snor. Hij woont in de buurt van Botel Bibalo en moppert erop los als de gasten weer eens te veel lawaai maken. Bart en Bibi noemen hem 'de hangsnor'.

Op een dag komen er twee studenten logeren, die onaangekondigd vrienden uitnodigen en een luidruchtig feestje bouwen. Dan is voor hangsnor de maat vol. Bart en Bibi horen hem bellen met de gemeente: "Dit moet nu eindelijk geregeld worden! Ik houd het niet langer vol!". Raakt Botel Bibalo zijn vergunning kwijt? Of... is er iets anders aan de hand met de hangsnor? Want hoe komt hij ineens aan dat oude sleepbootje? En wat gebeurt er daarbinnen allemaal?

Vivian den Hollander heeft al talloze kinderboeken geschreven, over allerlei onderwerpen. Van hockey tot paarden en van voetbal tot feestjes. De hoofdpersonen zijn realistisch, de toon is sympathiek, en de plot is altijd goed uitgewerkt. Prima leesvoer voor beginnende lezers.

Deel 1 en deel 2 van deze serie waren: Een spetterend begin (2013) en Een spannende ontsnapping (2014).