9 februari 2016 door Jacqueline Eckhardt

De bril van Wolf (5+)

Leerzaam kijk- en leesboek voor eerste lezers. Om spelenderwijs letters te leren herkennen.

De bril van Wolf
tekst: Sylvia Vanden Heede
ill.: Marije Tolman
uitg.: Lannoo, 2015
ISBN: 978-94-014-2950-4
omvang: 32 pagina's
prijs: € 14,99
Online bestellen

De bril van Wolf is echt een prentenboek, al staan woorden en letters centraal. Bekroond illustrator Marije Tolman (De boomhut, 2010) strooit op elke pagina creatief met letters, die soms wel en soms helemaal niet met het verhaal van doen hebben.

Het draait allemaal om Hond en Wolf. Twee neven, die gek genoeg toch niet zo heel veel gemeen hebben. Hond leest veel, dus hij weet veel. Wolf wil dat ook, want hij voelt zich een beetje dom. Dus vraagt hij aan Hond om hem voor te lezen, maar die heeft daar geen zin in. "Lees zelf," zegt Hond. "Ik heb mijn bril niet," liegt Wolf. En nu heeft hij een probleem. Wolf moet op zoek naar een bril waarmee hij kan bewijzen dat hij heus wel kan lezen.

Steeds komt Wolf met een andere bril, maar Hond lacht hem uit. Een zonnebril is geen leesbril. En een duikbril, een veiligheidsbril of een wc-bril ook niet. Zo leert Wolf natuurlijk nooit lezen. Of verzint hij toch nog een list?

Auteur Sylvia Vanden Heede is bekend van de 'eerste lezersboeken' over Vos en Haas. De bril van Wolf is een letterboek voor jongere kinderen. Een prentenboek, waarmee ze spelenderwijs letters leren herkennen. Al is het geen gemakkelijk prentenboek, want er staan ook behoorlijk grote tekstblokken in. Samen lezen is hier de oplossing. Doen! Want de moraal van dit verhaal: wie leest, die leert!