6 maart 2017 door Jacqueline Eckhardt

De DierenRidders - De papegaai in de kast (7+)

Vrolijk leesboek over niet zo vrolijke thema's (eenzaamheid en dierenmishandeling).

De DierenRidders (deel 4) - De papegaai in de kast
tekst: Iris Boter
ill.: Mark Janssen
uitg.: Van Holkema & Warendorf, 2016
ISBN: 978-90-0035-231-9
omvang: 64 pagina's
prijs: € 11,99
Online bestellen

De DierenRidders staan voor een nieuw probleem in dit vrolijke leesboek over de vrienden Tijn, Pieter, Nora, Zoë en Amy. In dit deel 4, De papegaai in de kast, moeten ze een onderkomen zien te vinden voor meneer Van Hamelen, een eigenwijze papegaai die nergens welkom is.

Als Amy's oma, die steeds vergeetachtiger wordt, in de zomervakantie naar een verzorgingshuis gaat, mag haar papegaai, meneer Van Hamelen, niet mee. Dat vindt oma niet leuk. Ze mist haar oude huis en ze mist haar lievelingshuisdier. Ze voelt zich eenzaam en Amy wil haar oma helpen. Ze roept haar vrienden, de DierenRidders, bij elkaar en samen verzinnen ze een plan. Stiekem maken ze een hok voor meneer Van Hamelen in een keukenkastje. Dat gaat natuurlijk niet heel lang goed.

De DierenRidders is een handzaam én leerzaam boek voor beginnende lezers. De soepele teksten van Iris Boter zorgen samen met de luchtige zwart/wit-illustraties van Mark Janssen een vrolijke sfeer. Maar het verdriet van oma is voortdurend voelbaar. Dat is het mooie van deze serie. De DierenRidders raken altijd maatschappelijke thema's aan. Dit keer gaat het over eenzaamheid en dierenmishandeling.