Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

17 mei 2015 door Jacqueline Eckhardt

De schaduwtroon (12+)

Deel 3 van een super-spannende jeugdtrilogie.

De kronieken van de kroon III – De schaduwtroon
door: Jennifer A. Nielsen
uitg.: Lannoo, 2015
ISBN: 978-94-014-1519-4
omvang: 336 pagina's
prijs: € 14,99
Online bestellen

De Schaduwtroon is het derde deel van De kronieken van de kroon. Een fantasy-verhaal over de jonge koning Jaron, die samen met zijn vrienden strijdt voor het behoud van zijn koninkrijk.

Fans van De Grijze Jager kunnen hun hart ophalen met deze serie van auteur Jennifer A. Nielsen. Maar ook jongere lezers zullen De Kronieken van de Kroon waarderen. De plot is vrij eenvoudig te volgen, er zitten niet veel zijlijnen in het verhaal, en de hoofdpersonen zijn koningen, prinsessen, raadsheren en krijgers van vlees en bloed.

Wat wel verzonnen is, is de wereld waarin koning Jaron leeft. Zijn rijk Carthya wordt aangevallen door zuidelijk buurland Avenia, dat – volkomen onverwacht - ook de noordelijke buurlanden Gelyn en Mendenwal tegen Carthya heeft opgezet. De aanleiding voor de oorlog wordt niet helemaal duidelijk, maar koning Vargan van Avenia is al lange tijd een aartsvijand van Jaron. Hij wil niet alleen Carthya veroveren, maar ook Imogen, het meisje waar Jaron van houdt. Vargan valt Carthya binnen en ontvoert Imogen. Hoewel Jaron weet dat het een valstrik is om hem in de val te lokken, gaat hij op weg om Imogen te bevrijden en zijn land te redden.

In de eerste twee delen lazen we dat Jaron eens Sage was, een weesjongen die zo zijn eigen manieren had om te overleven. Die overlevingstechnieken komen Jaron, nu hij eenmaal koning is, goed van pas. Hij schuwt zijn vijanden niet, zoekt het gevaar juist op, en handelt soms roekeloos en egoïstisch. Dat brengt hem niet altijd succes.

Juist als Jaron erin is geslaagd zijn geliefde Imogen te bevrijden, wordt het meisje geraakt door een vijandelijke pijl. Ze stort in een kloof. Kan Jaron, verteerd door verdriet, het opbrengen nog voor zijn land te strijden?

De Schaduwtroon is het sluitstuk van een spannende, goed opgebouwde trilogie. Alle antwoorden komen hier samen. Onmisbaar dus, als je de eerste twee delen van De kronieken van de kroon al hebt gelezen (De verdwenen Prins, en Koning op de vlucht).