Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

30 september 2013 door Jacqueline Eckhardt

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (6+)

Dit boek werd door de zoon (7 jr) van onze recensente in 2 dagen uitgelezen. Ze voorziet een nieuwe hype.

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen
tekst: Andy Griffiths
ill.: Terry Denton
uitg.: Lannoo, 2013
ISBN: 978-94-0140-932-2
96 pagina's
€ 9,99
Online bestellen

Precies twee dagen deed onze jongste zoon (7) erover. Toen was De waanzinnige boomhut (bijna 100 pagina's) uit. Dat zegt genoeg over de vaart van dit onzinnig grappige strip- annex tekstboek. En de vaart waarmee jonge kinderen het kunnen - en willen - lezen.

Het boek bevat hap-snap over de pagina’s gestrooide tekeningetjes, tekstballonnetjes, grappen en grollen, en daar tussendoor wringt zich een - letterlijk - fantastisch verhaal.

De hoofdpersonen Terry en Andy, 'toevallig' ook de makers van het boek, hebben een waanzinnige boomhut. Geen gewone, die wij afgelopen zomer met veel moeite in elkaar hebben getimmerd, maar eentje met dertien verdiepingen, een bowlingbaan, een limonadefontein, en een zwembad met reuzenhaaien.

Dat nodigt natuurlijk uit tot spelen. Terwijl Terry en Andy eigenlijk moeten werken. Meneer Grootneus wacht op hun boek. Andy schrijft het verhaal. Terry maakt de tekeningen. Maar die is eerst nogal druk met het geel verven van Zoetje, de kat van buurvrouw Jill. En Andy...
Meneer Grootneus wordt steeds ongeduldiger.

De gelijkenissen met bekende leeskrakers als Het leven van een loser zijn onmiskenbaar. Maar dan voor een jonger publiek. Ik kan het mis hebben, maar ik voorzie zomaar weer een nieuwe hype. Terecht!