12 april 2015 door Jacqueline Eckhardt

Een weeffout in onze sterren (12+)

Intelligente young-adult roman over liefde, leven en dood. Van cult-held John Green.

Een weeffout in onze sterren (The Fault in Our Stars)
door: John Green
uitg.: Lemniscaat, 2014 (9e druk)
ISBN: 978-90-4770-661-8
omvang: 264 pagina's
prijs: afhankelijk van de editie
film-editie (€ 14,95): Online bestellen
paperback (€ 18,95): Online bestellen
dwarsligger (€ 12,95): Online bestellen
Engelse versie (€ 7,99): Online bestellen
Luisterboek (€ 22,95): Online bestellen

Een weeffout in onze sterren is de Nederlandse vertaling van The fault in our stars. Een absolute hit onder jongeren, zowel meisjes als jongens, van bestseller-auteur John Green. Vooral ook onder leerlingen die tweetalig onderwijs volgen. The fault in our stars stond in 2013 in de top-10 van best-verkochte Penguin-titels in Nederland.

Een weeffout in onze sterren is een uitzonderlijk intrigerend boek. Intelligente karakters in dramatische situaties, tegen een achtergrond van liefde, strijd en hoop. Hazel (16) gaat op aandringen van haar ouders naar een kanker-praatgroep, en ontmoet daar de 17-jarige ex-kankerpatiënt Augustus, kortweg Gus. Ze hebben veel raakvlakken en wisselen hun favoriete boeken uit.

Gus neemt Hazel mee naar Amsterdam, om haar te verrassen met een bezoek aan haar lievelingsschrijver Peter van Houten. Daar schiet Cupido raak. Hazel aarzelt om zich over te geven aan haar verliefdheid; ze is immers ten dode opgeschreven. Maar Gus overtuigt haar met zijn energie en enthousiasme. Volgens hem kun je in deze wereld niet kiezen óf je wordt bezeerd, maar wel door wie. Als hun levens niet veel later totaal omdraaien, blijkt hoe waar dit is.

Een weeffout in onze sterren (The fault in our stars) is inmiddels al het zesde boek van John Green. In de VS is hij op dit moment de populairste en best verkochte auteur. Zijn succes is mede te danken aan de flitsende vlogs (video-blogs) die hij maakt met zijn broer. Hij werd bekend met Looking for Alaska, dat zelfs een stoere puberjongen die ik ken, tot tranen toe ontroerde.