30 september 2013 door Jacqueline Eckhardt

Er was eens… Roodkapje (4+)

"Er was eens... Roodkapje" is een oer-stevig voorleesboek en mooie kijkdoos in één. Prima vormgegeven in 3D. Chapeau!

Er was eens… Roodkapje
door: Veronika Kopeckova
uitg.: De Fontein, 2013
ISBN: 978-90-261-3403-6
€ 15,99
Online bestellen

Roodkapje in 3D is de start van een nieuwe serie sprookjesboeken voor peuters en kleuters. Een voorleesboek en kijkdoos in één. Oer-stevig vormgegeven in prachtige retrokleuren. Je móet de box wel pakken als je hem ziet staan. En dan ontdek je dat er veel moois te lezen en te kijken valt.

Onderin de vierkante doos zit een laatje dat een kartonnen voorleesboek blijkt te zijn. In paginagrote prenten tekent Veronika Kopeckova een aandoenlijk Roodkapje en een schuimbekkende wolf. Rechts op de pagina’s staat de tekst, met bij elke alinea een nummer. Dat nummer correspondeert met tafereeltjes in de kijkdoos. Door middel van een schijf draait het sprookje adembenemend aan je voorbij.

Aan het sprookje zelf valt weinig eer te behalen. Het verhaal van Roodkapje kennen we nu wel. Maar deze nieuwe toepassing is een aanwinst. Terwijl jij het sprookje spannend voorleest, is je kleuter met de kijkdoos in de weer. En dan is de keuze voor Roodkapje wel weer een goede. Het handige van sprookjes is dat ze altijd overzichtelijk zijn opgebouwd, met een vriendelijke intro, een spannende plot, en altijd goede afloop. Prima vormgegeven in 3D. Chapeau!

Nog wel een tip voor de vormgever: maak het laatje in nieuwe series aan de bovenkant. Nu valt het prentenboek eruit als je de box rechtop zet.