Home » Kinderboeken » Ik juich voor jou 8

Ik juich voor jou (8+)

Door:

Jacqueline Eckhardt

17 prachtige gedichtjes van Edward van de Vendel. Met even prachtige illustraties van Wolf Erlbruch. Voor de stuntelaars onder ons.

Cover: Ik juich voor jou

Ik juich voor jou
tekst: Edward van de Vendel
ill.: Wolf Erlbruch
uitg.: Queridokind, 2013
ISBN: 978-90-451-1576-4
48 pagina's
€ 10,-
Online bestellen

Ter gelegenheid van de kinderboekenweek maakte uitgeverij Querido een boekje met tekeningen van de Duitse illustrator Wolf Erlbruch. Onze eigen Edward Van de Vendel schreef speciaal bij deze tekeningen een serie nieuwe gedichten. Over sport en spel, winnen en verliezen, supporters, en de kunst van het aanmoedigen.

Als twee grootmeesters samenwerken, is het resultaat daar meestal naar. Ook nu! Ik juich voor jou is in meerdere opzichten geslaagd. Natuurlijk zijn de illustraties van meestertekenaar Erlbruch om te watertanden. Stoer, met altijd weer die ontroerende ondertoon. Een kogelslingerend nijlpaard en een hordenlopende gans prikkelen ieders fantasie.

De 17 gedichten van Edward van de Vendel voegen daar een extra dimensie aan toe. Relativering. Uitgelegd in prachtige woorden. Van de Vendel eert de kukels en de kwakkelaars. De stuntelaars onder ons. Omdat ook zij recht hebben op een mooie plek in het leven.

Vandaag op het podium:
alle nummers laatst.
Bloemen en kussen
voor wie zich niet plaatst.

Ik juich voor jou laat zien dat er meer is in het leven dan scoren. Tegelijk neemt het boek sport, sporters, winnaars, verliezers, vreugde en verdriet wel degelijk serieus. Sport als belangrijkste bijzaak in het leven. Ik juich voor Van de Vendel en Erlbruch.

Jacqueline Eckhardt

is tekstschrijver en moeder van vier kinderen. Al sinds 2003 ons baken voor kinderboeken.

Lees verder