13 april 2016 door Jacqueline Eckhardt

Ik vlieg – deel 2 (7+)

Het tweede deel van een strip-leesboek over een jongen die kan vliegen.

Ik vlieg – deel 2
tekst: Paul Jennings
ill.: Andrew Weldon
uitg.: Lannoo, 2016
ISBN: 978-94-0143-318-1
omvang: 305 pagina's
prijs: € 9,99
Online bestellen

Deel 2 van Ik vlieg is opnieuw een strip-leesboek over een jongen die kan vliegen. Tenminste, als er niemand in de buurt is. Zodra iemand Victor in het oog krijgt, stort hij neer. Nogal jammer, als je –zoals Victor – iets kunt wat niemand kan, en als je graag beroemd wilt worden.

Daarom maakt Victor plannen om op het komende schoolfeest toch echt te gaan vlammen. Alle kinderen mogen zich inschrijven om een bijzondere act te doen. Victor noteert: 'Magie'. Terwijl iedereen denkt dat Victor gaat goochelen, oefent hij stiekem zijn vliegkunsten. En hij heeft ook bedacht hoe hij straks kan vliegen zonder dat de mensen hem zien. Zo móet hij straks wel de prijs winnen voor de beste act!

Ik vlieg bestaat uit twee verhalen. Eerst probeert Victor om op school een beroemdheid te worden. Daarna wil hij de nationale televisie halen. Maar dat is makkelijker gedacht dan gedaan...

Auteur Paul Jennings is een levende legende in Australië, waar hij alle Australische kinderboekprijzen won die er maar te winnen zijn. Ook met Ik vlieg presenteert hij een concept dat kinderen zal aanspreken: eigenlijk een uitvergroot stripverhaal. Op de linker pagina staat steeds een blok tekst, rechts een tekening. Overzichtelijk en zeer aantrekkelijk voor startende lezers.