9 februari 2016 door Jacqueline Eckhardt

Konijn wil slapen (2+)

Stevig flapjesboek voor peuters.

Konijn wil slapen
tekst: Julia Donaldson
ill: Axel Scheffler
uitg.: Lemniscaat, 2015
ISBN: 978-90-477-0709-7
omvang: 14 pagina's
prijs: € 9,95
Online bestellen

Konijn wil slapen is een kartonboekje met flapjes, waarachter allerlei verrassingen verstopt zitten. Terwijl jij voorleest, en je elke bladzijde eindigt met de vraag: "Wat is dat?" klapt je peuter het flapje open en vinden jullie samen het antwoord.

En er zijn nogal wat vragen. Want konijn wil slapen, maar dat lukt niet helemaal. Als ze voor een middagdutje wegzakt in een luie stoel, klinkt er hard getik. Wat is dat? En als ze in haar tuinstoel achterover ligt, kraakt er van alles. Wat is dat? Steeds als konijn een lekker plekje vindt om een slaapje te doen, wordt ze gestoord. Wat is er aan de hand?

Dat kom je te weten door de rijmpjes van Julia Donaldson. De tekeningen achter de flapjes doen de rest. Die laten ons kennismaken met de andere bewoners van het Eikenbos: Beer, Vos, Schildpad en de Muizen. Zij zorgen er uiteindelijk met z'n allen voor dat konijn toch heerlijk kan slapen.

De verhalen uit het Eikenbos van het duo Donaldson en Scheffler zijn klassiek, en nu voor het eerst verschenen in een kartonnen editie. Lekker stevig. Je peuter kan naar hartenlust aan de flapjes trekken.

Ook verschenen in deze serie:
- Beer is postbode
- Varken speelt verstoppertje
- Vos zoekt zijn sokken