20 mei 2016 door Jacqueline Eckhardt

Lam en Loebas - Kleine koks (6+)

Eerste leesboek, mét recepten.

Lam en Loebas - Kleine koks
tekst: Reine de Pelseneer
ill.: Claudia Verhelst
uitg.: De Eenhoorn, 2016
ISBN: 978-94-6291-120-8
omvang: 48 pagina's
prijs: € 9,95
AVI-niveau: AVI-E4 / AVI-4
Online bestellen

Lam en Loebas – Kleine koks is een handzaam boekje voor beginnende lezers. "Vol oogst-, kook- en smulplezier". Aldus auteur Reine de Pelseneer, over dit nieuwe avontuur van de twee vriendjes Lam en Loebas. Samen met illustrator Claudia Verhelst laat ze het sympathieke lammetje en haar stoere hondenvriendje dit keer volop kokkerellen.

Niet dat Loebas daar nou zo'n zin in had. Hij verveelt zich, en gaat naar Lam om te zien of er nog wat te beleven valt. Lam is bezig in de tuin. Ze plukt allemaal lekkere dingen: rode bessen, bieslook, uien en peultjes. Vanavond gaat ze koken. Loebas begrijpt daar niets van, koken is voor moeders. Als Lam vraagt of hij wil helpen, zegt Loebas dat hij niet kan koken. Hij is niet handig en veel te wild.

Dat gelooft Lam niet: "Iedereen kan koken!" En samen gaan ze aan de slag. Maar dat verloopt toch niet zoals Lam in gedachten had. Loebas trapt met zijn grote poten de kruiden kapot. Hij morst water, en de erwten vliegen in het rond. Komt dat gerecht vanavond wel op tafel?

Eind 2013 verscheen al een eerste leesboekje in deze serie: Lam en Loebas in de sneeuw. Ook gemaakt door het duo De Pelseneer en Verhelst. En ook geschreven in eenvoudige, beeldende tekst, met energieke prenten. Nieuw in Kleine koks is de toevoeging van enkele recepten achterin. Heel smakelijk, en makkelijk te maken. Onder het motto: wat Loebas kan, kun jij ook!