Weet jij welke voedingsstoffen je extra nodig hebt tijdens de zwangerschap? Deze vitamines zorgen voor een gezonde zwangerschap

8 september 2014 door Jacqueline Eckhardt

Mette loves New York (10+)

Vrolijk verhaal vol leuke weetjes over New York.

Mette loves New York
door: Geeri Bakker
uitg.: Callenbach, 2013
ISBN: 978-90-266-0720-2
omvang: 128 pagina's
prijs: € 9,95
Online bestellen

In november gaat weer de marathon van New York van start. Met tienduizenden lopers en toeschouwers de grootste, hipste en drukste van alle marathons. In Mette loves New York maken Mette, de dochter van een stewardess, en Jort, de zoon van een piloot, het van dichtbij mee. Ze mogen mee met hun ouders en beleven het weekend van hun leven.

Mette en Jort kennen elkaar al van eerdere reizen, toen Jorts vader en Mettes moeder op dezelfde vlucht waren ingedeeld. Hun vriendschap bloeit met iedere uitstap steeds iets verder op. Ze hebben ieder dan ook een bijzondere achtergrond. Jort heeft een beenprothese. En Mette is als baby geadopteerd uit Kenia. Mette weet hoe erg Jort het vindt dat hij zelf nooit piloot zal worden. En Jort weet van Mette hoe lastig het is om steeds weer te moeten uitleggen dat die blanke mevrouw toch echt haar moeder is.

Ook in New York worden ze ermee geconfronteerd. Maar samen genieten ze vooral van alle bijzondere dingen: Manhattan, de Brooklyn Bridge, het Empire State Building. Ze eten (natuurlijk) bij McDonald's en bekijken Ground Zero. Voor gehandicapte mensen blijkt er maar weinig geregeld. En ze ontdekken dat de meeste mensen er niet kunnen zwemmen.

Als twee watervliegtuigjes op elkaar botsen, redt Mette een donkere man uit het water. Dat blijkt Patrick Muthoni te zijn, een bekend marathonloper. Mette en Jort zijn vastbesloten hem over de finish te zien komen. Maar een geheimzinnig man met snode plannen brengt alles in gevaar...

Mette loves New York is een vrolijk leesboek vol leuke weetjes over New York: er staan een half miljoen bomen in Central Park! En op de plaats van het Empire State Building stond vroeger een boerderij.

In dezelfde serie: Mette tours France en Mette goes China.