Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

14 oktober 2015 door Jacqueline Eckhardt

Opmerkelijke uitvindingen (8+)

Bijna te raar (en te mooi) om waar te zijn.

Opmerkelijke uitvindingen
tekst en ill.: Marit Törnqvist
uitg.: Querido, 2015
ISBN: 978-90-451-1841-3
omvang: 48 pagina's
prijs: € 9,99
Online bestellen

Goudomrand en in één enkel woord schetst Marit Törnqvist de meest Opmerkelijke uitvindingen van deze tijd. Bijna te raar (en te mooi) om waar te zijn.

Bijvoorbeeld: de Weesgegroethoed, waarbij op het hoofd van een deftige meneer een hoed troont waaruit een zwaaiende hand zwiept. Of: de hand-in-hand-want. Een dikke gebreide tweelingwant, waarin een ouder echtpaar elkaar op koude dagen liefdevol vasthoudt. Ook de kijkje-in-de-klas-spiegel is een mooie. De juf die iets op het bord schrijft, heeft op haar hoofd een spiegel, waarmee ze over haar schouder de klas in de gaten kan houden.

De mooiste uitvinding vond ik het stortregenstortbad. Een meneer houdt een omgekeerde paraplu omhoog die het regenwater opvangt, dat vervolgens via een douchekop naar beneden trechtert. Het allermooiste van die uitvinding is de kale, naakte meneer die wanhopig omhoog kijkt, in afwachting van het eerste spatje regen. De kwetsbaarheid die Marit Törnqvist de man meegeeft, is kenmerkend voor al haar werk.

Opmerkelijke uitvindingen is een kleinood met karakter. De precieze uitleg van de uitvindingen mag je er zelf bij bedenken. Vooral geschikt voor kinderen in de leeftijd van groep 5 en 6 van de basisschool.