17 mei 2017 door Jacqueline Eckhardt

Roef (3+)

Vrolijk prentenboek over moeders en telefoons en een peuter die aandacht wil.

Roef
tekst: Thomas Thijssens
ill.: Esther van den Brink
uitg.: Publishers Services, 2017
ISBN: 978-90-826-5420-2
omvang: 32 pagina's
prijs: € 14,95
Online bestellen

Roef is een vrolijk prentenboek over een peuter die graag met zijn moeder speelt. Maar mama wordt steeds afgeleid door haar mobiele telefoon. Wat Roef ook probeert, die foon blijft zich opdringen.

Roef heeft genoeg vriendjes om mee te spelen. Zoals zijn heerlijk versleten knuffel Slurp. En poes Jopie, die net als Roef soms iets stouts doet. En dan is er opa, die minstens 100 of misschien wel 200 jaar oud is. Maar Roefs allerliefste vriendje is mama.

Roef weet alleen niet zeker of hij ook mama's liefste vriendje is. Steeds als ze samen willen spelen, komt foon er ook weer bij. En dan heeft mama alleen maar oog voor hem. Roef ziet wel dat mama foon lief vindt. Ze aait en kietelt hem. En als Roef ook met foon wil spelen, dan mag dat niet. Roef vindt dat gemeen en op een dag besluit hij letterlijk om aandacht te schreeuwen.

Illustrator Esther van den Brink liep al langer rond met het idee om iets te maken over de invloed van de mobiele telefoon. Met dit luchtige prentenboek als resultaat. De tekst van Thomas Thijssens staat iets weggedrukt naar de randen van de pagina's en dat is jammer, want het verhaaltje klopt. Gebracht vanuit het perspectief van de peuter houdt Thijssens meteen de ouders een spiegel voor.

Doorgeven, dit leuke prentenboek, aan alle moeders (en vaders) die thuis te veel bezig zijn met hun telefoon.