Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

30 januari 2017 door Jacqueline Eckhardt

Secret Scouts en de vermiste president (11+)

Spannend avonturenboek voor tieners.

Secret Scouts en de vermiste president
door: Wendel en Dennis Kind
uitg.: Aerial Media Company, 2016
ISBN: 978-94-0260-145-9
omvang: 352 pagina's
prijs: € 18,95
Online bestellen

Secret Scouts en de vermiste president is deel 2 van een avonturenserie over vier ondernemende kinderen. Bedacht door het schrijversduo Dennis en Wendel Kind, die leerlingen uit groep 7 en 8 steeds hebben laten meelezen met nieuwe passages.

Sophia en Lisa zijn zusjes, en bevriend met de broers Jack en Tom, die aan de overkant van de straat wonen. In hun eerste avontuur ontrafelden ze het mysterie van de verloren Leonardo. Dat wil zeggen, bijna. Want eenmaal thuisgekomen, ontdekken ze in hun rugzak een gek stuk zwart plastic. Het blijkt een oude floppy disk te zijn, en als ze die afspelen in het archief van de bibliotheek, blijkt er een boodschap voor de vier kinderen op te staan. Een vreemde man spreekt: "Jullie moeten langskomen! Kom naar één, één, één, zes, één!"

En daarmee begint een nieuw avontuur. De vreemde man op de diskette blijkt Steve Jobs, oprichter van Apple, te zijn. En 11161 Christ Drive in Los Altos is zijn adres. Hij wil Sophia, Lisa, Jack en Tom persoonlijk ontmoeten en alles horen over hun bijzondere 'tijdreistelefoon'. Via de geheime kamer in het huis van Sophia en Lisa reizen ze af naar Amerika. En na een mooie ontmoeting reizen ze ook weer terug. Maar dan ontdekken ze iets verschrikkelijks. Er is nóg iemand op de hoogte van de geheime kamer en die is er flink mee in de weer geweest. Met desastreuze gevolgen. De Amerikaanse president Obama is verdwenen. Het is alsof hij niet bestaat, zelfs nooit bestaan heeft. De kinderen moeten alles op alles zetten om hem terug te vinden.

De Secret Scouts-boeken zijn pageturners, met als extraatje dat jonge lezers ook nog kennis opdoen over kunstgeschiedenis én actuele geschiedenis.