17 mei 2017 door Jacqueline Eckhardt

Tangram kat (4+)

Speelprentenboek met Chinese puzzel.

Tangramkat
tekst: Maranke Rinck
ill.: Martijn van der Linden
uitg.: Lemniscaat, 2016
ISBN: 978-90-477-0795-0
omvang: 52 pagina's
prijs: € 16,95
Online bestellen

Tangramkat is een prachtig vormgegeven prentenboek met achterin een puzzel. Hiermee kun je het verhaal van auteur Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden naspelen.

Een tangram is een Chinese puzzel van zeven stukken. Waar je allerlei figuren mee kunt leggen. Sterker, je kunt er bijna alles mee verbeelden. En dat is precies wat prentenboekmakers Rinck en Van der Linden met Tangram kat laten zien.

Een jongen verveelt zich, en krijgt een puzzel om mee te spelen. Hij gelooft er niets van dat je met slechts zeven stukken van alles kunt maken. Maar hij gaat aan de slag en maakt een kat. De jongen is blij. Maar de kat zegt niets. Hij mist vast een vriendje. Dus gaat de jongen weer aan de slag. Hij maakt van alles, een hond (slecht idee), een andere kat, een krokodil, en vogels.

De vogels vallen in de smaak. Zozeer zelfs dat de kat achter de vogels aanjaagt. Dat is ook niet de bedoeling. Maar de jongen snapt nu dat de kat wil spelen. En hij weet welk figuur hij moet leggen.

Maranke Rinck en Martijn van der Linden maakten samen eerder al het speelprentenboek Memorykonijn. Tangram kat is hun nieuwe speelprentenboek. Alles in dit boek bestaat uit zeven tangram stukken, die vorm krijgen door ze in te kleuren. Met de tangram achter in het boek kun je zelf aan de slag. Leuk en inspirerend!

Maranke Rinck en Martijn van der Linden maken het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 dat in oktober 2017 verschijnt.