5 februari 2015 door Jacqueline Eckhardt

Vanillevla met wormen (7+)

Hilarisch sprookje over moederliefde, aandacht en kattenkwaad.

Vanillevla met wormen
tekst: Yvonne de Vries
ill.: Kees de Boer
uitg.: Van Holkema & Warendorf, 2014
ISBN: 978-90-003-4278-5
omvang: 128 pagina's
prijs: € 12,99
Online bestellen

Vanillevla met wormen is net zo ondeugend als de titel voorspelt. Dit zelf-leesboek - ook prima voor te lezen trouwens - grossiert in onconventionele uitspattingen. Die zo hilarisch zijn, dat je wilde dat je ze zelf had verzonnen.

Prinses Charlotte is de enige dochter van de koningin van Allemand. Haar vader, prins Antonio, is vijf jaar geleden overleden, en sindsdien zwaait de koningin de scepter. De ministers maken zich echter zorgen over de troonopvolging. Wat als er iets gebeurt met prinses Charlotte? Zij adviseren de koningin opnieuw te trouwen, en nog een aantal kinderen te baren.

Als de koningin in haar jaarlijkse toespraak aankondigt dat ze zich beschikbaar stelt voor een nieuw huwelijk, blijft Charlotte er bijna in. Haar moeder hertrouwen? Nieuwe kinderen? Dat zal toch niet gebeuren. Charlotte ontpopt zich tot een nietsontziende prinsverjaagster, en schuwt daarbij geen enkel middel. Ze doet wormen in de vla en steekt een kanon met jeukpoeder af. Desondanks valt de koningin als een blok voor prins Victor Valentijn Valreep. Nu moet Charlotte écht aan de bak.

Wat heeft Yvonne de Vries met Vanillevla met wormen een origineel debuut afgeleverd! Het verhaal is hilarisch en haar zinnen getuigen van een ongewoon creatieve geest:

Charlotte: "Op de woede die ik naar buiten blaas, zou je een ei kunnen bakken!"