5 februari 2015 door Jacqueline Eckhardt

Vos en Haas in gevaar (6+)

Prachtig lees- én kijkboek voor beginnende lezers.

Vos en Haas in gevaar
tekst: Sylvia Vanden Heede
ill.: Thé Tjong-Khing
uitg.: Lannoo, 2014
ISBN: 978-94-014-2056-3
omvang: 36 pagina's
prijs: € 7,50
zelf lezen: AVI M3-E3
Online bestellen

Vos en haas in gevaar draait niet om losse woorden. Of korte zinnen. Of aparte hoofdstukjes. Het is een verhaal met een heuse spanningsboog. Met een kop en een staart, en een heel erg grappig middenstuk. Precies op maat voor derdegroepers die al kunnen lezen, maar ook nog graag plaatjes kijken.

Het blijft een genot om te kijken naar de minutieuze pentekeningen van gelauwerd illustrator Thé Tjong-Khing. Zijn weergave van Ever, het agressieve zwijn, is subliem. Net als de alom bekende verschijningen van de slimme Vos en zijn naïeve vriendinnetje Haas. De mimiek van Vos geeft in dit leesboek weinig te raden. Hij haalt zich dan ook nogal wat op de hals.

Als Haas in haar leunstoel zit te dagdromen, wil Vos weten waar het over gaat. Haas las een sprookjesboek en wil ook in een sprookje leven. Als prinses, met een prinsessenjurk en een prins die haar redt. "Je heb mij toch?!" roept Vos. Maar dat is niet helemaal wat Haas bedoelt.

Vos bedenkt daarom een plan. Hij brengt Haas opzettelijk in gevaar. Dan kan hij haar ook redden. Ever, het zwijn, helpt mee. Die houdt wel van een beetje gevaar. Maar zóveel gevaar dat het Vos al snel een beetje te heet wordt onder de poten...

Vos en Haas in gevaar is onderdeel van de kwaliteits-serie 'Ik leer lezen met Vos en Haas (Ik lees als Haas)'. Alle boekjes in deze serie zijn op maat gemaakt voor beginnende lezers. Tijdloos, en geweldig mooi geïllustreerd.

Prima cadeau voor het behalen van een zwemdiploma!