Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

4 september 2013 door Debbie Spelt

09. Stoere graafarm

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering test Debbie de Handtrux. Een stoere graafarm waarmee je bergen kunt verzetten. Ideaal voor op het strand en in de zandbak.

Alleen al de foto's gaven me meteen een goed gevoel. Wat een supercool en stoer ding zeg, die Handtrux. Een kunststof huls waar je je arm in schuift, waarna je kunt graven in zand en sneeuw alsof je arm een bionische shovel is geworden.

Kuilen graven en zand verplaatsen is meestal meer iets voor jongens (en vaders) maar ik had meteen zin om hem zelf uit te proberen. Dus toen de Handtrux binnenkwam, ben ik meteen naar de zandbak van mijn dochter gerend. En ja, graven is echt peanuts nu!

Wat ik als vrouw een pre vind, is dat mijn nagels heel bleven en mijn vingers niet ontveld werden. Mijn man vond juist de stoere uitstraling erg tof.

Maar nog belangrijker was natuurlijk een test met de doelgroep: kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Voor jongere kinderen is de Handtrux misschien iets te groot en te zwaar (tenzij het uit de kluiten gewassen kleuters zijn).

Zandbak-test

De Handtrux kreeg een prominente plek bij de zandbak van het kinderdagverblijf. En ja hoor, het handgemeen begon. Oeps, daar had ik geen rekening mee gehouden. Alle kinderen – jongens én meisjes – wilden tegelijk de Handtrux testen.

Een eierwekker bracht uitkomst en om de 3 minuten wisselde de Handtrux van arm. De zandbak zag er in no time uit als een maanlandschap met molshopen maar een plezier dat de kinderen hadden!

90 kilo

Er werd ook flink gegooid en gesmeten met de Handtrux, maar hij vertoonde geen scheurtjes en er brak niets af. Heel belangrijk, want kunststof dat afbreekt, wordt scherp. En dat wil je natuurlijk niet hebben met kinderspeelgoed.

Voor de zekerheid ben ik er zelf nog even met mijn 90 kilo op gaan staan, maar ook dat heeft hij overleefd. Evenals de test in de vaatwasmachine.

Kortom: helemaal goedgekeurd, en opgenomen in ons assortiment. Mijn eigen dochters willen hem per se in de standaard-bagage naar het strand. Dus... laat de zomer maar komen, op naar het strand, wij zijn er klaar voor!

Handtrux graafarm
geschikt voor: 5 jaar en ouder
prijs (per stuk): EUR 19,95