11 mei 2016 door Esther Storm

12. Geen reis zonder reisverzekering

Ouders Online werkt samen met Independer, een onafhankelijke adviesorganisatie op het gebied van geldzaken en verzekeringen. Independer voorziet ons van actuele informatie over gezinszaken en geld.

Er zijn nog altijd mensen die zonder reisverzekering op vakantie gaan. Voordat ik kinderen kreeg snapte ik dat wel. Misschien kwam dat wel omdat ik hem nooit nodig had gehad. Tot die ene keer dat ik met mijn gezin in Spanje was...

Een van mijn zoons had, toen hij klein was, een ernstige ziekte. De ziekte was onder controle maar kon elk moment weer opspelen. En dat gebeurde precies toen we in Spanje zaten.

Ik zag hem zieker worden en belde naar zijn specialist in Nederland. Hij adviseerde ons om bloedonderzoek te laten doen en de uitslagen met hem te bespreken. Intussen leek het me slim om dit alvast te melden bij de alarmcentrale van de reisverzekeraar.

Helaas waren de bloeduitslagen zo alarmerend dat de Spaanse artsen mijn zoon direct wilden opnemen. Maar geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om aan die oproep gehoor te geven, al was het alleen maar omdat ik geen Spaans spreek. Dus belde ik weer naar Nederland en vroeg de specialist van mijn zoon of hij het verantwoord vond om met hem terug te reizen. Die garantie wilde hij wel afgeven aan de alarmcentrale.

Toen ging alles heel snel. We kregen het advies van de alarmcentrale om direct onze spullen te pakken en te wachten op een telefoontje dat we konden vertrekken. Dat kwam een paar uur later en alles bleek al geregeld. We hoefden ons alleen maar op het vliegveld te melden en konden direct instappen. En zo waren we binnen 24 uur thuis.

Wat was ik blij met onze reisverzekering. We hadden al genoeg stress van een ziek kind en een verpeste vakantie. Dat we voor ons overhaaste vertrek helemaal niets zelf hoefden te regelen en voor te schieten, was erg prettig.

Bij thuiskomst werd onze zoon direct opgenomen in zijn vertrouwde ziekenhuis, maar wachtte ons ook nog een verrassing. Bij het boeken van de reis was mij namelijk onbedoeld de allerduurste reisverzekering verkocht. En die vergoedde niet alleen de niet-genoten vakantiedagen maar de hele vakantie. Dus kregen we al ons geld terug. Een geluk bij een ongeluk.